Witam ponownie w moim temacie. Czas na podwójny aktual. Pierwszym modelem będzie:
11. Volvo F12 Globetrotter "Ausseer Spedition", AWM, ID. 70099 Parę słów o modelu:
Pisałem już, że AWM to porządna firma, a jej produkty nie są złe, w niektórych kategoriach przebija Herpę. Nadarzyła się okazja i kupiłem kolejny produkt tej niedocenianej firmy. Model kupiony niejako przez przypadek i z sentymentu, bo podobnymi F10 i F12 jeździł tata. Miniaturka zachwyca takimi detalami, jak napis "Globetrotter", światłami w zderzaku "solówki" i przyczepy, plandeką zakrywającą plombę skrzyni ładunkowej. Czas na fotki:
Więcej zdjęć:
Volvo F12 "Ausseer Spedition"
12. Renault Magnum AE "Hella", Herpa, ID 182874 Parę słów o modelu:
Do tej pory nie posiadałem w kolekcji modelu francuskiego producenta ciężarówek Renault. Gdy tylko na Allegro pojawił się model pierwszej wersji "telewizora", czyli AE w ciekawej konfiguracji kolorystycznej, to nie zastanawiałem się długo. Miniaturka doskonale odwzorowana, posiada takie smaczki jak plakietka na drzwiach z mocą i nazwą modelu, zderzak z pomalowanymi światłami oraz odblaskami. Czas na fotki:
Więcej zdjęć:
Renault Magnum AE "Hella"
Wspólne zdjęcia:
Kolejna aktualizacja w czerwcu.