Na odświeżenie tematu
Model bardzo fajny dla każdego fana czerwonych pojazdów i nie tylko. Sklejało się bardzo przyjemnie. Ilość elementów może robić wrażenie, wszystkie dźwigienki, rączki,lampy itp. ale idzie się z tym połapać.Fajnie że Italka postarała się zrobić ruchome części, min. wysuwane podpory, ruchoma wieżyczka oraz rozsuwana drabina która ma max długość 120cm, nie wspominając o skrętnej osi oraz uchylanej kabince.
Trochę o budowie.
Tradycyjnie już cały model oprócz kilku detali pomalowany spray'ami Motip. Na początku budowy miałem w planach jakieś kalki z Polskimi oznaczeniami ale jak na razie nie mam i nie wiem czy będą te kalki. W domyśle miał to być wóz z jednostki PSP w Chrzanowie , więc zarejestrowałem go już pod tą miejscowość.
-Dodałem oznaczenia "Priorytet Drogowy" które wykonałem z wytłoczki po tabletkach,
-We własnym zakresie wykonałem radyjko CB,
-Dodałem okrągłe halogeny pod zderzak,
-Wymieniłem tylne lampy ,zastępując seryjne "Mercedowskimi",
-Na grillu dodałem dwie lampki w kolorze niebieskim,
-Zastąpiłem kalki z lusterka folią chromowaną,
-We wnętrzu dodałem hełm strażacki oraz "teczkę" z dokumentami,
-W drabinie dodałem linki.
Pierwszy raz w tym modelu bawiłem się w maskowanie, pierwszy raz też próbowałem nadać ślady eksploatacji-głownie na podzespołach napędowych i paru innych częściach( wydech, zbiornik paliwa). No i pierwszy raz zapuszczałem linie podziału.
No i to by było wszystko co mam do powiedzenia na temat budowy tego modelu
A oto i fotki które stety czy nie musiałem robić w bardzo nie słoneczną pogodę...
Zbliżenia na różności :
No i Magirus w akcji
:
PS. Lewostronne siadnięcie kabiny już poprawione.
Jeśli tak to zapraszam
:
MiniTrucksForum