Strona 24 z 78 [ Posty: 1541 ] Przejdź na stronę Poprzednia 122 23 24 25 2678 Następna
Autor
Wiadomość
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Ciężarowy

Cytuj:
Wiesz może jeszcze czy któreś z siedleckich film lub okolic wysyłają tam swoje samochody?
Marwer jak tylko coś złapie w te rejony to oczywiście wysyła tam swoje auta. Ostatnio jak byli w Uzbekistanie to trasa trwała 3 tygodnie - wszystkie jałówki dojechały całe i zdrowe.

Użytkownik

Użytkownik

GG: 6237840
Samochód: Fiat Stilo JTD

Obrazek

Może ktoś zdecyduje się na zakup, szczegóły u Companjen :D

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: cx9

dokladnie nie wiem ale licze ze okolo 270-280 tyś euro, przy dzisiejszym kursie to okolo 1 200 000 zł w zestawie oczywiscie. jak kogos nie stac to mozna narazie bez przyczepy jeździć... wtedy jakies sto pare tys euro mniej.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

245 tys. euro dokładnie :wink: Za 280 była nowa R620 z zabudowami Michieletto :wink:

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

tak czy inaczej napewno ponad milion zł, wiec wydatek niemały...

Użytkownik

Użytkownik

GG: 7
Samochód: Służbowy

Cytuj:
tak czy inaczej napewno ponad milion zł, wiec wydatek niemały...
Ponad milion zł? :shock:
W życiu nie pomyślałbym, że te zabudowy mogą być tak drogie... jednak słyszałem, że tego typu transport jest bardzo dochodowy. Prawda?
Swoją drogą większość aut do przewozu żywca wygląda na bardzo "wypasione".

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Ponad milion zł? :shock:
W życiu nie pomyślałbym, że te zabudowy mogą być tak drogie... jednak słyszałem, że tego typu transport jest bardzo dochodowy. Prawda?
Swoją drogą większość aut do przewozu żywca wygląda na bardzo "wypasione".
Masz racje kolego że ten typ transportu jest opłacalny :) Zabudowy są budowane z aluminium i to jest jedna z przyczyn że są takie drogie.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 772271

Jest opłacalny ale koszty tez są wysokie ponieważ auta praktycznie nie gasną

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Renault Premium / Range T

Dzięki temu jest to cholernie opłacalne, JEŻELI oczywiście jest popyt na tego typu transport, bo jak wiemy w każdej branży są przestoje, i z tego co Martin tutaj pisał, nie raz już takie były.

Żywcówki to chyba jedne z najdroższych, jak nie najdroższe zestawy w zakupie - ceny zapewne porównywalne z zestawami do gabarytów. Poza tym - wystarczy spojrzeć na pierwszą lepszą giełdę gdzie sprzedają naczepy, przyczepy, czy składy do żywca - kilkuletnie naczepa potrafi kosztować kilkaset tysięcy złotych...
Może Martin nam to rozjaśni bardziej ;)

Pozdrawiam!

Tiry na tory, pociągi na drogi, tory na traktory, traktory do obory.

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Te naczepy mają mnóstwo hydrauliki, to powoduję tak wysoką cenę.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Z tą opłacalnością to różnie to bywa. Teraz jest na całym świecie kryzys, roboty jest dużo ale za to jest problem z płatnościami.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Z tą opłacalnością to różnie to bywa. Teraz jest na całym świecie kryzys, roboty jest dużo ale za to jest problem z płatnościami.
dokladnie robota jako tako jest ale druga sprawa ze ludzi w tej branzy tez niebrakuje i kazdy stara sie zeby roboty niestracic a dzisiaj zeby przestawic sie na inny typ transportu to trzeba sie zastanowic...

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 997
Samochód: narazie rower

Drodzy koledzy mam do was takie pytanie czy scania z kabiną Topline z spojlerem od highline(tak jest w skandynawii) może miec zabudowe do żywca chodzi mi głównie o wysokość kabiny z spoilerem i wysokość zabudowy, czy taki zestaw bez problemu może wjechac pod wiadukt. Mam jeszcze takie pytanie czy ktoś nie orientuje się czy są jakies firmy przewożące żywca w wojewóctwie łódzkim. :lol: :> :|

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Drodzy koledzy mam do was takie pytanie czy scania z kabiną Topline z spojlerem od highline(tak jest w skandynawii) może miec zabudowe do żywca chodzi mi głównie o wysokość kabiny z spoilerem i wysokość zabudowy, czy taki zestaw bez problemu może wjechac pod wiadukt. Mam jeszcze takie pytanie czy ktoś nie orientuje się czy są jakies firmy przewożące żywca w wojewóctwie łódzkim. :lol: :> :|
Co do spoilera to nie mam pojęcia, a w łódzkim masz OPOZH Głowno, Trans Express, MTI.

Tytuł: Praca
Post Wysłano: 02 lut 2009, 21:18

Użytkownik

Użytkownik

GG: 746860
Samochód: DAF XF95

Witam wszystkich serdecznie. Panowie posiadam zestaw do przewozu zwierząt i pilnie szukam zajęcia w kraju.Jest to DAFXF95 dwa pokłady + przyczepa trzy pokłady. Piszę z nadzieją ze może mi ktoś coś podpowie.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Jedyne co mogę Ci podpowiedzieć to podzwoń po zakładach mięsnych i popytaj :wink:

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 997
Samochód: narazie rower

Cytuj:
Cytuj:
Co do spoilera to nie mam pojęcia, a w łódzkim masz OPOZH Głowno, Trans Express, MTI.
Dzięki Martin za udzielenie informacji, ja znalazłem takie zdjęcie, nie jest to Scania, ale te Volvo ma chyba taką samą wysokość co te skandynawskie Scanie z spojlerami.
Obrazek

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Skoda Fabia 1.4 16v

OPOZH Głowno, Trans Express to firmy z GŁOWNA:) z jednej miejscowości oj to konkurencja:) ciekawe czy są w Polsce też firmy które zajmują się transportem żywca z jednej miejscowości??
do Martin-a jak sądzisz jest Kosa w Głownie pomiedzy tymi firmami?? ZAPOMNIAŁEŚ DODAĆ ŻE W ŁÓDZKIM JEST TESZ FIRMA PIEMONTAS:)

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 2792260

Cytuj:
ZAPOMNIAŁEŚ DODAĆ ŻE W ŁÓDZKIM JEST TESZ FIRMA PIEMONTAS:)
Jak już coś to PIEMONTES, co środę i sobotę przyjeżdzają w świętokrzyskie na jarmark i kupują krowy.

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Scania 580

Czy to jest oplacalny biznes ? Czasami tak czasami nie roznie bywa ...
Najwiekszym plusem chyba jest ze nietrzeba szukac powrotow , a najwiekszym minusem ze niektore zwierzeta niewytrzymuja kursow ,wtedy to przewoznik pokrywa straty (wtedy nie jest wesolo)...

Mam pytanko :
Jak wychodzi wam spalanie ? i przy jakiej wadze , ciekawy jestem bo mam scanie 580 z 2005r i pali mi 39 litrow przy 40-45 tonach .
Duzo czy malo według was?

Strona 24 z 78 [ Posty: 1541 ] Przejdź na stronę Poprzednia 122 23 24 25 2678 Następna