Cześć
Jestem początkującym modelarzem i mieszkam w małym mieście. Nie ma tam żadnego sklepu modelarskiego więc zakupu zmuszony jestem dokonać za pomocą internetu. Znalazłem sporo sklepów internetowych ale nie wiem który wybrać. Proszę o radę, który jest sklep jest najlepszy. Jeżeli byście mogli mi pomóc z góry dziękuje.
dzięki. Jeszcze jedno pytanie jak zamówić model ze strony mojehobby.pl? Czy trzeba zakładać tam konto? Czy trzeba za nie płacić? Czy modele są wysyłane kurierem cz pocztą polską? Sorry za tak banalne pytania ale jestem można powiedzieć "zielony". Proszę o pomoc oraz o wyrozumiałosć.
Na mojehobby musisz założyć konto ale jest ono bezpłatne! Po 2 minutach już możesz realizować swoje zamówienie. Ceny kurierów w owym sklepie są bardzo tanie 16zł ale to wszystko pisze na stronie!
Za każde wydanie w tym sklepie 15 zł masz 100pkt a za 800pkt masz jedną farbkę. Jak ktoś mieszka w Krakowie to może odebrać rzeczy zamówione w mojehobby w Wieliczce. Jeśli nie paczki zostają wysłane kurierem bądź pocztą po zaksięgowaniu kasy na koncie.
_________________ Scania królowa autostrad i dojazdów do firm.
GG: 8485544
A jak nie to zajrzyj na Hobbysta.pl
Pozdrawiam.
_________________ Interesujesz się modelarstwem ?
Sklejasz lub kolekcjonujesz modele ciężarówek ?
A może szukasz pomocy?
Jeśli tak to zapraszam : MiniTrucksForum
Klej,farbki,pędzelek/ki,szpachla itp.Farbki podstawowe kolory : czarny(mat i połysk),czerwony(obojętny),srebrny.Wszystko zależy od tego jak zamierzasz pomalować model .
Pozdrawiam.
A może szukasz pomocy?
Trzeba kupić
-klej modelarski
-farby
-rozcieńczalnik do farb
-pędzel najlepiej jakiś mały i duży np:000 i 8
-szpachelka
-papier ścierny jak najdrobniejszy
-podkład pod farby
-nożyk do wycinania
To by było tyle w zakresie podstawowego składani modelu.
Jeśli byś chciał budować coś dodatkowego np: skrzynkę na narzędzia między osiami, jakąś półkę warto zapatrzeć się w polistyren taki o grubości 0,5 mm.
Jak chcesz malować profesjonalnie to trzeba zaopatrzeć się w aerograf + kompresor ale to już spory wydatek!
Jedna ''tubka'' kleju starcza na kilka modeli . A co do farb ,to sam nie wiem Myślę że '' puszeczka '' farbki starczy na pomalowanie kasty(kabiny). Przy malowaniu sprejami jedna puszka spreju w zupełności starcza na cały model.
Pozdrawiam.
A może szukasz pomocy?
Pytanie jeszcze czy malujesz pędzlem czy aerografem. Na pewno aerografem zejdzie mniej farby ale spokojnie pędzlem jedna puszeczka 14ml wystarczy na cała kabinę.
Motip też robi podkłady. Tylko pacz dokładnie na te spreye bo jedne są bezbarwne podkłady a jedne w kolorze więc to musisz przeczytać! Jak najbardziej polecam ten sprey jako podkład ale nie bezbarwny i jako kolor!
Pewnie Wszystko da się złożyć ,ale zależy to od tego jak się przyłożymy
Pozdrawiam.
A może szukasz pomocy?
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 10 gości