Cytuj:
To ze jest obcokrajowcem nie zwalnia go z poprawnego pisania. Uważam ze jeśli ty napisałbyś coś na niemieckim forum kalecząc tak ich ojczysty język to również zostałbyś o to upomniany.
Prawda, kolega
ciucma102 ma w 100% rację - ma moje poparcie. Jeżeli ktoś z innego państwa chce być oraz pisać na tym forum to powinien dołożyć wszelkich starań by uszanować nasz język.
Faktem jet, że
Basler prawdopodobnie korzystał z jakiegoś translatora, zatem pytanie : Dlaczego zadał sobie tak mało trudu, aby nam zaimponować znajomością Języka Polskiego ???
Wydaje mi się, że w Niemczech mieszka wielu Polaków którzy nie odmówili by jemu pomocy w kwestii językowej.
Zresztą uważam, że nie ma o co "bić piany" , kolega
Basler przeczyta nasze uwagi i w następnym poście będzie się starał pisać poprawnie, a my jemu pomożemy.
Odbiegając od tematu : Wczoraj w drodze do Hamburga zostałem zatrzymany na A-24 przez Niemieckie ZOOL-kontrole, jakież było moje zdziwienie gdy celnik bardzo poprawną i ładną polszczyzną przywitał się ze mną a następnie przystąpił do kontroli. Po 10 minutach beż żadnych zastrzeżeń podziękował życząc szerokiej drogi. Cosik zaczyna się zmieniać.
Ot to tak na dobry początek dla rozluźnienia nerwów
Pozdrawiam "wizura"