Cytuj:
Tzn. od której godziny do której byś narysował pauze i inna pracę ? Bo teoretycznie innej pracy bym chyba od 01:30 rysowac nie mógł bo i tak wcześniej już 15h wykorzystałem a jak mówię od momentu wyjęcia karty do następnego ruszenia minęło mi 26h więc co mam na 2 tarczkach na 26h narysowac sobie pauze?
zastanawialem sie tez o zaswiadczeniu z firmy z zakreslonym polem "prowadzil pojazd ....." ale to przecież niewliczane w pauze, a kurde sam nie wiem .... pewnie sie przy kontroli dowiem
p.s. no teraz dopiero zauważyłem dopiskę, i zaczynam rozumieć Twój tok myślenia, może to faktycznie jakieś wyjście ...
To jest tak, że jak się zatrzymałeś po tych 15h pracy (10h jazdy) to musisz jak wiadomo odbębnić pauzę.
Pauza Ci się nie liczy jak jedziesz osobówką.
Chociaż można tu wmawiać, że się po zdaniu auta nocowałeś w hotelu/motelu/zajeździe, a po 9, czy tam 11h pauzy szef Cię odwiózł.
A co do tych 26h. Tak, dwie tarczki. Na jednej rysujesz łóżka i inną pracę, potem zaczynasz drugą i rysujesz na niej 2h innej pracy i ją wkładasz do auta by rysowało już tacho.
Nie sugeruj się tylko bezwarunkowo tym co piszę. Sam nie jestem ekspertem. To co napisałem to tylko rozwiązanie jakiego ja bym użył. Może ktoś bardziej otrzaskany napisze to lepiej.
PS: Z tym hotelem to może i by wydało. Chyba nikt np po 1,2 m-cach nie buszowałby za rachunkiem za ten nocleg