A jak jest z terminami dostaw? bo słyszałem ze z kontenerem trzeba się spieszyć bo statek nie będzie czekał na jeden kontener który nie został dostarczony na czas,jak to jest trzeba być wcześniej przed wypłynięciem statku czy jak?
GG: 9333505
Samochód: Magnumka
Też jestem nowy i jeżdżę od paru dni dla PCC w Sławkowie na euroterminalu. Powiem wam szczerze ze po paru dniach bardzo spodobał mi się ten ładunek zapięcie odpięcie kontenera to razem 2 min. bardzo wygodny ładunek nic cie nie interesuje kontener to opakowanie towaru firmy , sami otwierają zamykają kontener a nawet maja posprzątać pozamiatać w środku po rozładunku. Denerwuje mnie tylko to czekanie po kilka godz. do tych ceł , szlak mnie trafia. muszę sobie sprawić laptop do trucka będę przeglądał w wolnym czasie moja filmotekę
Właśnie wożąc kontenery trzeba się przyzwyczaić do długich postojów... Poza urzędami bardzo często też sam rozładunek trwa kilka godzin. Ale przynajmniej sam załadunek kontenera przebiega sprawnie
Witam wszystkich w szczegolnosci MAN-a widze ze zna sie na rzeczy i wypowiada sie rzeczowo. Ja obecnie jezdze w USA rowniez z puszkami wyglada to bardzo podobnie ale sa tez pewne roznice. Planuje powrot do kraju i wlasnie wertuje wasze forum. Z mila checia wymienie doswiadczenia najchetniej na skype lub popiszmy na forum.
Mowiac o amerykanskich ciezarowkach ktos tam mial racje ze nie mozna uogolniac bo jest bardzo duza roznorodnosc i ja bedac na miejscu czasami sie zdziwie bo widze jakas nietypowo konfiguracje ciagnika. Ja mam volvo vnl64t420 z 1999 i deska jest taka sama jak u was ale kabina mimo ze to najmniejszy sleeper jest dluzsza niz europejska a podzespoly w moim to cummins M11 370KM skrzynia (5+5) i mosty meritor ale konfiguracji kabin,dlugosci ramy i podzespolow jest cala masa w zaleznosci od rocznika.
Z tydzień temu mijałem się z fajnym kontenerowcem. Solówka 4 osiowa z 3 osiową przyczepą z osią skrętną... Nie pamiętam tylko, czy to był DAF, czy coś innego...
_________________ DAS IS DER UBERFALL!!!! Jestem w kółku różańcowym WC, dbam o ojczysty język polski.
Z tydzień temu mijałem się z fajnym kontenerowcem. Solówka 4 osiowa z 3 osiową przyczepą z osią skrętną... Nie pamiętam tylko, czy to był DAF, czy coś innego...
Jeździ taki DAF, Scania 3-ka i kiedyś jeszcze Actrosa takiego widziałem.
_________________ Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Samochód: Opel Insignia ST
Cytuj:
Cytuj:
Jeździ taki DAF, Scania 3-ka i kiedyś jeszcze Actrosa takiego widziałem.
Samochód: Renault Premium / Range T
Witam!
Wlatuje z pytaniem - mianowicie:
Dziś widziałem na trasie zestaw z kontenerami, i nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie to, że - samochód - 3osiowy Actros solówka z kontenerem '20 na pace + centralnoosiówka 3 osiowa z taką jakby mniejszą '20 - i tu moje pytanie. Co to za kontener który stanowi powiedzmy 2/3 kontenera '20 stopowego? Był on już na oko mniejszy, a jeszcze w żadnym poracie z takim się nie spotkałem.
Może ktoś wie cóż to za wynalazek?
Dodam tylko, że były to oba kontenery w firmowym malowaniu MEARSK'a, a nie żadne domowej roboty.
_________________ B O B i
Tiry na tory, pociągi na drogi, tory na traktory, traktory do obory.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 1 gość