Witam w moim manie f 90 nie działa retarder pomimo tego że wszystko wydaje się ok i nawet sama kontrolka nie pokazuje błedów a po włączeniu swieci się to przy prędkości 80km/h zwalniacz nic nie hamuje co moze być sam już nie mam głowy nie ma żadnych błędów a i tak nie działa dodam tylko, że był długo nie używany
Powiem Ci tak kolego, że jak pociągne wajhe od retardera zapala się kontrolka i słychać takie pyk i jakby coś się napełniało i nic więcej gdy wyłączam go to psyknie powietrze i kontrolka gaśnie
Kolego jak sprawdzić ilość oleju tam chyba skrzynia i intarder mają wspulny olej.
gdzie znajduje się ten zawór sterujący?
Tak. Tam skrzynia i intarder mają ten sam olej. Sprawdza się go korkiem wlewowym. Ma być pod sam korek. A objawy jakie mówisz świadczą że załącza się prawidłowo. Sprawdż ten olej.
Wszystko wydaje się byś dobrze po przekręceniu kluczyka kontrolka gaśnie po 3 sekundach a po włączeniou zwalniacza zapala się słychać cyk i nie hamuje gdy wyłączam słychać psykanięcie powietrza. Co może być nie tak
_________________ MAN
Ostatnio zmieniony 01 lip 2009, 12:34 przez sebotrucker, łącznie zmieniany 1 raz.
Kolego nie bardzo mam czas żeby tam się dokopać bo ten sterownik jest za kompem EDC i głównym ponadto trzeba sciągać cały sterownik od poziomowania poduszek wabco steronik od eberspahera i centralengo smarowania roboty jest conajmiej na 2 godziny wiem że na sterowniku pisze ZF INTARDER jakieś cyferki do niego wchodzi taka podłużna kostka chyba z 21 pinami mam mam gdzieś zapisane w zeszycie numerki tych kabelków
Ja cały czas mam problem ze swoim intarderem czy tam coś się zacięło czy jak bo wszystko jest ok a w ogóle nie hamuje
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 17 gości