Strona 1 z 1 [ Posty: 8 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 08 cze 2009, 22:04

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: MAN

Witam wszystkich,zna ktoś może przepis odnośnie wymiarów tablic oznaczających ładunek ponadgabarytowy??
Czy wymiar tych tablic jest jednakowy w całej uniii??

Post Wysłano: 08 cze 2009, 22:07

Wymiary tej tablicy to 40 x 30 cm a co do tych wymiarów w całej unii to szczerze mówiąc nie mam pojęcia :wink:

Post Wysłano: 09 cze 2009, 21:08

Użytkownik

Użytkownik

No właśnie szukam i szukam i nic,na różnych naczepach różne wymiary i teraz bądź tu mądry człowieku :idea: :/
Kierowca miał kontrole w Niemczech i tamten z miarką latał, mierzył i kręcił głową że coś nie gra, a że kierowca nie włądający za bardzo językiem obcym :( to nie wiedział o co chodzi i dlatego to moje pytanie.... :?: :?: :?:

Post Wysłano: 09 cze 2009, 21:15
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: kadetem tera

Na goldhoferze mieliśmy takie małe na pewno nie miały tego wymiaru ale jeździło się z tym, wiadomo przy większej szerokości orginalne można sobie w buty wsadzić i trzeba jechać z patentami zawieszonymi na pasie ale tak nikt się ich nie czepiał było ok, teraz mamy większe może mają ten wymiar nigdy nie sprawdzałem ale są składane na pół i czasem się ich nawet nie otwiera, jak ma być na prawdę ciężko mi powiedzieć ale jak niemiec mówi że źle nie ma co z nim dyskutować jak nie chce wiele to płacić i uciekać zanim znajdzie sobie nowy problem, najlepiej zadzwoń do którejś z firm pilotażowych na terenie niemiec.

"MAM WYJE BANE NA TIRY!"

Post Wysłano: 09 cze 2009, 22:23

Użytkownik

Użytkownik

Więc tak,nowe gabarytki np z Goldhofera,czy innych naczep są niezgodne z przepisami.Policja Niemiecka nie chce,odmawia podjęcia pilotażu jeżeli nie ma się przepisowych gabarytek.Wymiary to 51 x 51 cm.Ułożenie pasków jak na fotce.Zawsze czerwony rożek powinien być od zewnętrznej strony i u góry.Na fotce moja gabarytka w Goldhoferze.
Obrazek

Post Wysłano: 22 cze 2009, 21:37

Użytkownik

Użytkownik

Ok, dzięki właśnie o to mi chodziło, przyglądam sie różnym na drodze i pytam ale nikt jakoś nie potrafi mi powiedzieć co i jak......a nawiasem mówiąc ja miałem założone 50,5cm i mu nie pasowało.

Post Wysłano: 23 cze 2009, 13:31

Ok, dzięki właśnie o to mi chodziło, przyglądam sie różnym na drodze i
Cytuj:
pytam ale nikt jakoś nie potrafi mi powiedzieć co i jak......a nawiasem mówiąc ja miałem założone 50,5cm i mu nie pasowało.
Faktycznie 0,5 mm różnicy w wymiarze to problem :lol:

Post Wysłano: 24 cze 2009, 21:58

Użytkownik

Użytkownik

:twisted: Niestety u :mrgreen:niemca był to problem, ale widocznie nie za duży skoro odpuścił ....Dla mnie też to jest chore ale coż :roll:

Strona 1 z 1 [ Posty: 8 ]