Pora na modele kupione w Iławie:
16. Steyr STA XL - Herpa . Parę słów o modelu:
Pierwszy Steyr w kolekcji, zrobiony z dwóch modeli (kabina od Jamry, podwozie kupione od Cina, jeden element pomalowany przez Wojtka [dzięki!]). Może całość nie wygląda impomująco, ale mi się podoba. Zastanawiam się, jaką naczepę do niego podpiąć. W grę wchodzi niskopodwoziówka, silos i cysterna. To jeszcze kwestia paru tygodni, czas na zdjęcia:
Więcej zdjęć:
Steyr STA XL
17. Scania R420 Highline "Kleiner Recycling Köln" - Herpa, ID. 157049 . Parę słów o modelu:
Jadąc do Iławy nosiłem się z zamiarem kupna jakiegoś hakowca (w końcu miałem okazję być w niejednej trasie samochodem z taką zabudową). Obejrzałem ofertę Techno-Hobby i padło na najnowszą Scanię R z kontenerem tradycyjnym oraz kontenerem do przewozu śmieci. Spodobały mi się niebieskie piasty oraz logo firmy na atrapie. Kolejnym plusem są firmowe loga umieszczone na kabinie oraz kontenerach. Gdyby tylko pojawił się kolejny hakowiec w tych barwach, to będzie moim priorytetem na liście zakupów. Czas na zdjęcia:
Więcej zdjęć:
http://erkazet.picturepush.com/album/10 ... Herpa.html#]
Pogoda dopisała, a naszła mnie wena, to porobiłem zdjęcia, które powinienem zrobić dobre 1,5 miesiąca temu. Steyr dostał naczepę cysternę NordTank kupioną od Dariusa25. Fotki miałem zrobić dopiero wtedy, gdy dostanę "wklęsłe" felgi z czarnymi piastami, ale póki je kupie, to nadejdzie wiosna. Przy ciągniku nie będzie nic robione, do naczepy planuję dołożyć ww. felgi + ew. pomaluję lampy i inne drobiazgi.
18. Audi A5 - Herpa, ID 033770; Parę słów o modelu:
Jest to według mnie najpiękniejsze coupe ostatnich kilkunastu lat. Oryginał w 1:1 jest moim marzeniem, które może kiedyś się spełni. Polowałem na miniaturkę od paru tygodni, szczęśliwie udało się kupić wersję metallic za dobrą cenę w sklepie Keay. Pięknie wyglądają felgi z odwzorowanymi osłonami śrub, kolor też pasuje. Jedynym minusem jest brak chociażby logo Audi na tylnej klapie. W następnej odsłonie pojawi się reprezentant gorącej Hiszpanii. Pora na zdjęcia: