Jak najbardziej na + ! Podziel się na PW co i jak zrobiłeś i jakie koszta.
_________________ Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Najlepiej brzmiące FH jakie do tej pory słyszałem, gratuluję
_________________ Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.
świetny dzwięk jak na R6,powiedz mi kolego taką jedną sprawę....jak spuszczasz go z obrotów to co on tak fajne (nie wiem jak to opisać) syczy ? coś było przerabiane czy tylko wydech założony?
Ostatnio kołowało po placu stare IVECO V8 i też tak zaje.... syczało jak wciskał sprzęgło i obroty spadały pomiędzy zmianą biegu....
Kolego to syczy turbina. Bardzo często, i bardzo ładnie słychać na takim wydechu Scanie V8 tylko to nie jest już taki delikatny syk, ale dość gromkie "huuuuuuuuuuuu". Zwłaszcza, gdy rozpędza się samochód z pełnym wykorzystaniem możliwości silnika.
Cycu to nie mruczy, to ryczy i to pięknie . Chciałbym usłyszeć, jak "goli" ten wydech przy rozpędzaniu i przy hamowaniu silnikiem tak przy ok. 2000 obr/min.
Po prostu omijasz tłumik. Są dostępne w handlu trójniki, ze sterowaną siłownikiem klapą, która otwiera "wolny przelot" na rurę, albo na tłumik.
U mnie w Meśku przepala się tłumik i właśnie słyszę już "zaczątki" odgłosu turbiny. Może mi się uda telefonem nagrać (mam takie jedno fajne miejsce) to podrzucę.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 1 gość