Witam
Mam problem blokuję mi hamulce w naczepie o dziwo 1 oś tylko nowe bębny i okładziny nowy korektor siły hamowania naczepa jest OVA rok 1985 a koń Volvo fh 12 naczepa nie na abs-ów a Volvo miało czy to ma coś z tym wspólnego proszę o pomoc prawie spaliłem opony na 1 osi
Ten sam problem przerabiałem w swojej przyczepie parę lat temu rocznik ten sam prawie bo 86 tylko z ABS-em i centralnym smarowaniem centralne smarowanie nie było używane dłuższy czas i siłowniki przestały odbijać przesmarowaliśmy wszystko i problem miną a teraz centralne smarowanie działa nowe sprężyny na grzechotkach do tego wszystkie modulatory sprawne w tym 2 nowe i ABS już prawie działający więc o grzaniu się hamulców nawet nie ma mowy
A ta pierwsza oś była robiona, czy to właśnie ona jeszcze została??
Założyłeś sprężyny na wszystkie klucze??
Tak ta oś była robiona sprężyny są na wszystkich kluczach,sam jestem ciekawy co w trawie piszczy jeszcze nie spotkałem się z takim przypadkiem,na pewno to jakaś duperela ale jaka????????????
Nie wiem jak są skonstruowane hamulce w tej naczepie, ale np. w naczepie Kassbohrer trzeba było wymienić również rolki, zmieniając ich wielkość.
Możliwe że w tym jest problem..
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 1 gość