Cytuj:
Sprawę rozwiązałem tak: Zrobiłem badanie u lekarza pracy ponieważ tego ominać się nie da. Koszt 30zl:) Natomiast orzeczenie lekarskie o braku przeciwskazan do kierowania pojazdami kat. C+E wyciągnąłem z wydziału komunikacji w postaci kserokopi z odpowiednimi pieczątkami o zgoności z oryginałem, koszt 5zl
Badanie robiłem na poczatku 2009 kiedy zapisywałem się na kurs prawa jazdy C+E, więc wydaje mi się, że jest wciaż aktualne. W każdym razie mój pracodawca je przyjął:)
to nie te badania masz co potrzeba a pracodawca się pewnie myli albo ma to gdzieś.
tydzień temu załatwiałem te badania, one są na tym samym formularzu wypisane co te na kurs prawa jazdy, tylko w tych na kurs prawa jazdy masz bezterminowo napisane i pieczątka lekarza, a te które robiłem ze skierowania masz wbite że termin następnego badania za 5 lat i sa dwie pieczątki więcej z czego jedna na czerwono.
ja musiałem iść najpierw do okulisty który wystawia ci zaświadczenie o zdolności do prowadzenia pojazdów, potem laryngolog i jeszcze zmierzyć cukier. ja byłem tylko u okulisty, a reszte załatwiłem u lekarza medycyny pracy bo był on również specjalista laryngologiem.