Baaa ...... wiem co wybieram i do czego to ma służyć, potrafię takiego lapka wykorzystać i wiele na nim zrobić choć już starym jest.
Jednak wszystkim użytkownikom polecam zawsze najprostsze modele i w niskich cenach.
Może ktoś zadać pytanie : Dlaczego sobie bierzesz taki w miarę "wypaśny" a innym polecasz słabsze i tańsze ??
Odpowiadam :
Bo ja bawię się dużo z obróbką grafiki, filmów, tworzę różne projekty gdzie wymagana jest duża moc obliczeniowa procesora oraz potrzeba sporo pamięci RAM, natomiast 99% kierowców wykorzystuje laptopy do : oglądania filmów, korzystania z map, słuchania muzyki, korzystania z internetu, skype, GG itp. Takie kompy traktuję jak sprzęt do pracy biurowej
Ten 1% pozostawiam dla kierowców którzy korzystają z najnowszych gier - i im polecam sprzęt tego typu jak ja sobie zakupiłem. Czyli mocny procek, sporo RAM-u, szybka karta grafiki - oddzielna nie zintegrowana.
Ot tak należy wybierać sprzęt tani i dobry - dla przeciętnego użytkownika kierowcy.
Praktycznie wszystkie Laptopy w cenach 1500 - 1700 PLN spełnia oczekiwania każdego kierowcy ( jeżeli nie gra na najnowszych grach - stare będą spokojnie chodzić ).
Ufff .... alem się rozpisał , przepraszam, że troszkę zboczyłem z tematu dyskusji , ale..... czasami i takie wypowiedzi się przydadzą.
Pozdrowienia 4all