GG: 0
Samochód: MAN
Witam
Mam takie zapytanie wyszła u mnie bardzo niezręczna sytuacja, postawiłem auto na serwisie i wcisnąłem pauzę, okazało się ze auto postoi dłużej i miałem wracać na stopa. Akurat gościu jechał i mógł mnie podwieźć tylko szybko szybko, wiec wziąłem torbę i myk. Następnego dnia zadzwoniłem do serwisu, ze jakby wyjeżdżali autem to żeby wcisnęli pauzę. Przyjeżdżam po kilku dniach a oni olali to o co ich poprosiłem i nie wcisnęli pauzy i mam ponad 60godz czasu pracy. Na tachografie cyfrowym widać ze auto stało , zrobiłem wydruk i podbili w serwisie. Dodatkowo wziąłem urlopowke z zakładu pracy. Czy mogę coś jeszcze zrobić.
gorzej jak kontrola wpadnie do firmy.. to się szef bedzie musiał tłumaczyć.. ale jest taki art w ustawie o czasie pracy, tak ze to jest naruszenie złe operowanie selektorem -> kara 100 zł wiec nie pękaj
dokładnie nie dawno robiłem kurs na przewóz rzeczy i inspektor mówił to samo bo ktoś zadał takie pytanie i odp. złe operowanie selektorem -> 100 zł. także nic sie nie bój.
wszystkie odpowiedzi już padły ale popieram wcześniejszą wypowiedz adasko771 po kiego czorta zostawiłeś karte w tahografie skoro Ciebie nie było tam ??? ja nawet tarczke wyciągam w takich sytuacjach bo po to potem ją stęplujesz
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 18 gości