Strona 1 z 1 [ Posty: 7 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 15 lis 2009, 15:44

Użytkownik

Użytkownik

Chciałbym spytać kogoś zorientowanego, czy makulatura zalicza się do odpadów komunalnych, a konkretnie chodzi mi czy wioząc makulaturę lub folię z odpadów obowiązują mnie zakazy ruchu świąteczne i wakacyjne

Post Wysłano: 17 lis 2009, 18:15
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Tak kolego odpady które wymieniłeś zaliczają się do odpadów komunalnych. A zgodnie z "Rozporządzeniem Ministra Infrastruktury z dnia 18 sierpnia 2003 r.w sprawie okresowych ograniczeń oraz zakazu ruchu niektórych rodzajów pojazdów na drogach" Ograniczenia te nie mają zastosowania do pojazdów przewożących odpady komunalne.

Dokument znajduje się tutaj:
http://www.krbrd.gov.pl/prawo/rozp_MI_w ... 8_2003.pdf

Post Wysłano: 18 lis 2009, 14:46

Użytkownik

Użytkownik

Dziękuję bardzo koleżanko. Bardzo mi pomogłaś bo wychodzi na to że przed 11 listopada niepotrzebnie stałem w zakazie. Mogłem być w domu dużo wcześniej. Dzięki

Post Wysłano: 19 lis 2009, 22:31

Użytkownik

Użytkownik

Dzisiaj kolejna kontrola ITD, i przy okazji zapytałem o tą makulaturę. No i okazuje się że dla ITD makulatura nie jest odpadem komunalnym. To już teraz nie wiem nic.

Post Wysłano: 19 lis 2009, 22:40
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Szybki

Makulatura i folia NIE ZALICZAJĄ się do odpadów komunalnych, bo one nie są odpadami! Dlatego polecałbym nie wprowadzać kolegów w błąd, bo takowy może drogo kosztować w chwili konfrontacji z ITD czy policją.

Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.

Post Wysłano: 22 lis 2009, 22:10
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Jak widać uznanie czegoś odpad nie jest takie proste. Ale dziękuje koledzy, że poprawiliście mój błąd. Oczywiście, jak przeczytałam wasze posty, rozpoczęłam poszukiwania na internecie informacji na temat tej nieszczęsnej makulatury i znalazłam dość ciekawy artykuł, który uznaje makulaturę jako surowiec.
poniżej zamieszczam link:
http://www.komunalny.pl/index.php?name= ... ow&id=5068

Post Wysłano: 25 lis 2009, 0:46

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Jak widać uznanie czegoś odpad nie jest takie proste. Ale dziękuje koledzy, że poprawiliście mój błąd. Oczywiście, jak przeczytałam wasze posty, rozpoczęłam poszukiwania na internecie informacji na temat tej nieszczęsnej makulatury i znalazłam dość ciekawy artykuł, który uznaje makulaturę jako surowiec.
poniżej zamieszczam link:
http://www.komunalny.pl/index.php?name= ... ow&id=5068
Nie ma ludzi wszechwiedzących, ale nie każdy potrafi się do tego przyznać. Do tego trzeba mieć klasę. Gratuluję!

Strona 1 z 1 [ Posty: 7 ]