Cytuj:
Cytuj:
Cyknij sobie zamiast antenki FM jeszcze raz tego sirio tylko dołóż spliter do radia samochodowego i dokup po prostu do drugiego auta magnes . Z jednego będziesz odkręcał antenę a w drugim magnesik i na nim antenka
.
Ale to nie będzie dawało jakiś zakłóceń na radio FM lub na CB jeśli jedno i drugie będzie użytkowane jednocześnie? Miał w ogóle ktoś to wcześniej czy zostanę pionierem w dziedzinie?
Miałem kiedyś coś takiego, Radio przy nadawaniu troszkę szumiało, ale to niema znaczenia bo jak mówisz i tak radia nie słuchasz.
Co do antenki, jak mam dość spory magnes, i do tego mam przykręconego lema 1.7m Taka mi została jak nadawało się kiedyś z parapetu. Zasięg, bardzo dobry, a antenę stroi się idealnie.
Ostatnio montowałem podobny zestaw u znajomego, z tym ze antena krótsza 1.4m Zasięg testowaliśmy w mieście i wyszło jakieś 10 km na innym kanale oczywiście niż 19. Strojenie takiej anteny to bajka, zajęło mi to ok 10 minut. co do montażu lemy mają uchwyt taki do wiercenia w blasze, a magnesik z dziurą gotową. więc na przyszłość wystarczy odkręcić antenę od magnesu i przykręcić można gdziekolwiek. Radio, które posiadam - paro nastoletni alan 48+