Regulamin forum

Zasady publikowania pojazdów:

1. Nazwa tematu musi zawierać nazwę pojazdu (np: Scania 124L Topline), dla dwóch samochodów identycznie (np: Scania 124L Topline, MAN TGA XLX).
2. Prezentujemy jedynie pojazdy z homologacją ciężarową i autobusy.
3. Opisujemy pojazd według wzoru:
Marka: -
Model: -
Rok produkcji: -
Przebieg: -
Wyposażenie: -
Zabudowa/Naczepa/Przyczepa: -
Obsługiwane kierunki: -
4. Opis samochodu może zawierać inne informacje, jednak podane w punkcie 3 są obowiązkowe.
5. Prezentacja samochodu musi posiadać minimum 3 zdjęcia opisywanego pojazdu.
6. Zdjęcia muszą być zamieszczone w formie miniaturki, która jednocześnie jest odnośnikiem do pełnowymiarowej fotografii.

Strona 6 z 31 [ Posty: 605 ] Przejdź na stronę Poprzednia 14 5 6 7 831 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 15 sie 2009, 8:38
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Z dwojga złego to już AE wygląda dużo lepiej.. A masa proporczyków głupot na szybie + nazwa "Red Lady" to pachnie Czechami bardziej niż nie jedno auto z tego kraju..

Post Wysłano: 15 sie 2009, 8:42
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 4725365
Samochód: Mercedes Actros

Mi na lady nie równiez nie podobaja się te proporczyki, ale oprócz tego to nie ma porównania.

Post Wysłano: 15 sie 2009, 10:14
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 5761457
Samochód: Actros 4141

Pozwolę sobie wtrącić swoje 5 groszy w tym temacie. Uważam, że Red Lady, to naprawdę kawał dobrej roboty włożonej w auto przez ojca i syna. Może również patrzę przez pryzmat włożonej pracy, czasu, pieniędzy i po prostu dlatego że znam Zibiego i jego rodzinę. Owszem zgadzam się z twierdzeniem, że jest to po części "czeski tuning". Jednak nie wiele osób stara się upiększyć swoje auto, oczywiście "swoje" często jest w przenośni z powodu, że jeżdżą u kogoś ;). Myślę, że Zibi sukcesywnie będzie poprawiał wygląd Renault ;), czego mu serdecznie życzę !

PS. Fajnie Magnumka wyglądała w "Na Osi". :]

Post Wysłano: 17 sie 2009, 10:15
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 9198192
Samochód: Scania R480

Cytuj:
Jednak nie wiele osób stara się upiększyć swoje auto,
Nie do końca, ponieważ myślę że każdy kierowca chciałby mieć odpicowaną ciężarówkę lecz po prostu nie każdego na to stać...

Post Wysłano: 17 sie 2009, 11:26
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1986609

Zgadzam się z Dolarem, że Red Lady, to naprawdę kawał dobrej roboty włożonej w auto przez ojca i syna. :wink:
Magnum ładnie prezentuje się na drodze,mimo to że przypomina ona czeski tuning.Widziałem Red Lady 12 sierpnia (Wtorek) na A4 ok. godz 13 za Wrocławiem pomykała w strone Opola :wink:

Post Wysłano: 01 wrz 2009, 23:01
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 5824603
Samochód: Nie mam

Obie Renie bardzo ładne, życze powodzenia na szlaku :)

Mam jeszcze jedno pytanko z innej beczki. Co oznacza emblemat na kabinach w Magnum - " INTEGRAL" ???

Post Wysłano: 02 wrz 2009, 20:56
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 4725365
Samochód: Mercedes Actros

Cytuj:

Mam jeszcze jedno pytanko z innej beczki. Co oznacza emblemat na kabinach w Magnum - " INTEGRAL" ???
To model/seria magnumek.

Post Wysłano: 04 wrz 2009, 8:53
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 12975077
Samochód: Ford Transit '98

Cytuj:
Cytuj:
Jednak nie wiele osób stara się upiększyć swoje auto,
Nie do końca, ponieważ myślę że każdy kierowca chciałby mieć odpicowaną ciężarówkę lecz po prostu nie każdego na to stać...

Dla niektórych odpicowana znaczy czyta i sprawna. Mój tata stwierdził, że nigdy by nie tuningował ciężarówki, bo by się rzucała za bardzo w oczy itp, dlatego wystarczy dla taty ze po każdym kursie zajeżdża na myjnie, i stara się utrzymać stan jak najbardziej zbliżony do oryginału.

Co do renówek Zibiego, podobają mi się. Moze trochę za dużo proporczyków, ale to sprawa gustu. Bardzo przypadły mi do gustu okleiny "red lady" i te gwiazdki. Życzę powodzenia w dalszych pracach ;D

Powyższy post wyraża opinię autora jedynie w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani w każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podania przyczyny!

Post Wysłano: 14 wrz 2009, 17:18
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Renault Magnum

Witam wczoraj (13.09.2009) zadzwonił do mojego taty Andrzej Wachowski i pyta się, kiedy będziemy. Ola, (którą znacie z MT i Na Osi) zapomniała do mnie napisać i nikt nie wiedział, że mamy podstawić się do salonu Mercedesa na nagranie do programu Na Osi. Tato szybko się zebrał i pojechał na nagranie. Także po raz kolejny Renia pojawi się w Na Osi :)
Mnie niestety nie było, bo sędziowałem na KJS-sie w Namysłowie i o wszystkim dowiedziałem się wieczorem. Mam 2 zdjęcia, które są zepsute. Były robione moim byłym aparatem, który jest popsuty.
Obrazek Obrazek

P.S. Andrzej powiedział, że jeszcze kiedyś da nam znać i mamy przyjechać dwoma na raz. :)

Post Wysłano: 14 wrz 2009, 18:57
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Zibi długo się zastanawiałem czy skomentować.Więc komentuje...Po pierwsze Renia bardzo ładna kolor pinkny :) ,obrysówki ładnie dobrane a firanki po prostu są kropką nad 'i"...a co do proporczyków ja też lubię jak jest ich dużo(bez przesady oczywiście)... :D Pozdrowienia z Podlasia Trucker. :D

To nie są drzwi do nieba..."

Post Wysłano: 14 wrz 2009, 19:08
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: co popadnie

Niewiem może jest to gdzieś napisane ale jak załatwiliście sobie udział w tym programie jeśli oczywiście można spytac

Post Wysłano: 14 wrz 2009, 20:21
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Niewiem może jest to gdzieś napisane ale jak załatwiliście sobie udział w tym programie jeśli oczywiście można spytac
Andrzej z moim tatą się zna i zadzwonił do taty, czy by nie chciał przyjechać na nagrania.

Post Wysłano: 15 wrz 2009, 20:51

Użytkownik

Użytkownik

Ja jeszcze gratuluje załapania się Renatki w numerze Wrześniowym Trailer Magazine ( relacja z MT 2009 ). :D

Post Wysłano: 04 paź 2009, 22:59
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Siemanko.
Dawno nic nie dawałem, więc postanowiłem coś odświeżyć. W sobotę udało mi się zabrać na załadunek, ale najpierw pojechaliśy do kapciarni założyć nowe opony, gdzie porobiłem parę fotek.
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

Zobaczymy jak będzie z robotą. Porą zimową jest jest przeważnie mniej i może uda nam się w wolnym czasie założyć jakieś obrysówki. Mamy kupione 6 czerwonych obrysówek, które miały być założone na zlot Master Truck, ale przez awarię rozrusznika nie starczyło nam czasu na ich montaż. Na przód chcemy założyć 4 żółte lampki, które leżą od 10 lat na półce. Jak niektórzy wiedzą były one zamontowane w Ivecu, którym jeździł mój tato.
Obrazek
Jeszcze też chcielibyśmy zamontować 3 pomarańczowe obrysówki na dole z przodu w stopniu. to tyle z rzeczy, które być może za niedługo pojawią się na aucie.

I tak na koniec chciałbym poinformować, że można już oglądać Red Lady w programie Na Osi. Pod koniec 1 z październikowego odcinka będzie pokazany (prawdopodobnie) wyjazd Magnumki z hali.

Post Wysłano: 05 paź 2009, 15:04

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

J to na przód dałbym 1000 obrysówek, kup jeszcze świecące nakrętki na wentle.
Poza tym może jakieś paski i naklejki z płomykami, albo jakieś "Racing" żeby było bardziej wiejsko.

Post Wysłano: 05 paź 2009, 17:23
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
J to na przód dałbym 1000 obrysówek, kup jeszcze świecące nakrętki na wentle.
Poza tym może jakieś paski i naklejki z płomykami, albo jakieś "Racing" żeby było bardziej wiejsko.
Wentyle były w zestawach 8) ale nie wytrzymały zimy. My robimy tak jak sobie planowałem. Poza tym, niektóre auta mają więcej obrysów i w dzień też nieraz jak się patrzy to nie wyglądają zarewelacyjnie. My montujemy obrysy tak, żeby za bardzo nie odstawały, prowadzimy tak prąd (kable), żeby nie było ich zbytnio widać itp.

Post Wysłano: 05 paź 2009, 19:14

Użytkownik

Użytkownik

GG: 9740107
Samochód: Volvo V40

Obrazek

Widzę, że opony macie jak Kubica...jaka to mieszanka, twarda czy miękka jest z białym paskiem :?: :)

Tak Magneta piękna, róbcie z przodu jak uważacie, ważne, żeby Wam się podobała. Czekam na kolejne ulepszenia i fotki. Pozdrawiam.

Post Wysłano: 16 paź 2009, 18:51

Użytkownik

Użytkownik

17-08-2009, Ślesin

Obrazek

Post Wysłano: 24 lis 2009, 1:45
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
17-08-2009, Ślesin

Obrazek
Dzięki za fotkę :)

Dawno się nie odzywałem, ale wszystko spowodowane jest brakiem czasu. Teraz jestem na chorobowym więc mogę co nieco odświeżyć ;P
Jak niektórzy wiedzą, w piątek - pierwszego dnia Master Trucka, na myjni siadł nam rozrusznik, auto zostało z holowane na plac i zaczęliśmy szukać po sklepach nowego rozrusznika. Kupiliśmy go i założyliśmy. Jakiś tydzień temu nowy rozrusznik znowu siadł i oddaliśmy go na gwarancję. (Prawdopodobnie jest to jakiś chiński zamiennik bo nawet, żadnych oznaczeń nie ma). W poniedziałek rano, tato miał lecieć z konstrukcjami 15m długimi i rano nie umiał zapalić, więc zamieniliśmy konie i tato poleciał AE w trasę.
Fotki elementów:
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Teraz robi się szybko ciemno więc i fotek nocnych nie zabrakło :cwaniak:
Fotki w Częstochowie pod załadunkiem.
Obrazek Obrazek
Obrazek
I fotki z Brzegu.
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
I na taki mały bonusik daję fotkę z satelity ;P
Obrazek

Post Wysłano: 24 lis 2009, 17:20
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Widać że dbacie o auta.
Zibi napisz ile pali Magnum z silnikiem Macka i jaki ciężar przeważnie wozi. W sumie to najbardziej interesuje mnie spalanie po kraju z ciężarem ok 24t, jeśli masz takie info to poproszę.

Strona 6 z 31 [ Posty: 605 ] Przejdź na stronę Poprzednia 14 5 6 7 831 Następna