Hej, chciałbym pokazać modele Scanii z mojej kolekcji w róznych wersjach kabinowych- od kabiny z silnikiem przed do królewskiej końcowej wersji StreamLine. Produkcja Herpa i Albedo skala 1:87
Hemex i Aga pochodzą z róznych żródeł. Hemex, wywrotka,Schwedtman, i Marburg pochodzą z kolekcji wyprzedawanej pod koniec roku przez Ketoma, od którego kupiłem około 20 zestawów. Teraz żałuję że nie kupiłem więcej, np. 40-u, bo ich stan jest jak ze sklepu. Tak przy okazji jaki masz nick na allegro?
Owszem Ketom miał duzo modeli i jeszcze nie tak dawno wyprzedał końcówkę, ale chyba nic straconego bo wydaje mi sie ze te modele są przywożone z Niemiec wiec niewykluczone ze sie coś jeszcze pojawi. Teraz troche modeli jest u Ni-Hawk-a.
Ketom wyprzedawał kolekcję pewnego znajomego, który nie był zarejestrowany na Allegro. Teraz smętne resztki tej kolekcji wyprzedaje Ni Hawk-syn tego kolekcjonera. Ja raczej przyjmuję że najwarościowsze modele z tej kolekcji zostały już wyprzedane. Są handlarze którzy wyspecjalizowali się w przyworzniu modeli z niemiec, jednak od jakiegoś czasu ich nie widać, bo wystawienie w krótkim czasie olbrzymiej kolekcji przez Ketoma popsuło im rynek.
widze ze dobrze sie orientujesz, nawet nie wiedziałem ze to synalek wyprzedaje te stare herpy, ostatnio nic ciekawego nie ma na aukcjach, trzeba poczekać a w tym czasie kaske sie uzbiera
Bardzo ładne Scacanki Ostatnio kupiłem Scanie T od Ni Hawka. Teraz czekam kiedy przyniesie ją listonosz napewno pokaże jej fotki. Niektórych z tych modeli wogule nie widziałem np. Scania z wywrotką, z silosem i AGAta też nie
Zależy jak trafisz. Scania 113/143 z Herpy niuwka z naczepą furgonem stoi w Techno-Hobby 77zł, a używki bardzo różnie, jednak przeważnie dość drogo. Scanie także w modelu mają doskonałą markę wsród nabywców co owocuję wysokimi cenami aukcyjnymi.
Streamline bardzo fajna,nie spotkałem się z taką w barwach riwatrans,brakuje mi tego typu w mojej kolekcji solówek.Oraz nie mam w starej budzie scanii T z noskiem.
Może też się pochwalę swoją pozostałą skromną kolekcją i dziś pokaże fotki.
z żeglarskim pozdrowieniem...ahoy
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 16 gości