Cytuj:
Cytuj:
W gruncie rzeczy jego obsługa też wcale nie jest trudna a szkolenie przez ośrodki to po prostu łatwy sposób na zarabianie dodatkowych pieniędzy.
Te 100 zł, to nie jest jeszcze majątek, a czasami taki papierek i umiejętność obsługi tachografu cyfrowego może przesądzić o tym, czy dostaniesz pracę czy nie.
Bez przesady nie spotkałem się jeszcze z takim wymogiem przy poszukiwaniu pracy, w każdym samochodzie powinna być książka z obsługą tachografu więc można z niej wiele wyczytać, a poza tym jakie to komplikację ? ledwo kilka klawiszy i mały wyświetlacz. Wg mnie takiego typu kursy to czyste zdzieranie kasy. Równie dobrze mogę zorganizować kurs prawidłowego wsiadania i wysiadania z samochodu. Cena 350zł. Oczywiście potwierdzenie ukończenia kursu będzie, na pewno po tym szybciej znajdziecie pracę. Ktoś chętny ?
Przy tym wszystkim nasuwa mi się przypadek jak ktoś ostatnio na forum ukończył KW za sporą sumę i nie dowiedział się na nim jak ma udokumentować okres w którym nie prowadził pojazdu, chyba powinni jeszcze na to stworzyć kolejny kurs. I tak od kursu do kursu i się okażę że za nim człowiek zdobędzie wszystkie uprawnienia, kursy, zaświadczenia, szkolenia etc. to równie dobrze w tym samym czasie ukończył był dzienne studia 5 letnie