Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 02 sty 2010, 22:23

Użytkownik

Użytkownik

GG: 7569808
Samochód: man

Cytuj:
czyli na tej starej dorysowuje na odwrocie pałzę do końca, a do tacho wkładam nowe.

To chyba najlepszy motyw
Cytuj:
Co ty za bzdury człowieku piszesz

Czyli rozumiem, że czegoś takiego nie mogę zrobić, możesz napisać dlaczego??

Przykład:
Wyjeżdzam w nocy o godzinie 00 po 18 godzinach idziemy spać, piszesz że można wymienić tarczkę przed snem, Ok ale wtedy jaką datę mam wpisać na tej tarcze przecież nadal jest ten sam dzień i data będzie ta sama co na tarczce wcześniejszej. ??

Post Wysłano: 02 sty 2010, 23:30
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 2172953
Samochód: najlepszy samochód świata. Służbowy

Cytuj:
Przykład:
Wyjeżdzam w nocy o godzinie 00 po 18 godzinach idziemy spać, piszesz że można wymienić tarczkę przed snem, Ok ale wtedy jaką datę mam wpisać na tej tarcze przecież nadal jest ten sam dzień i data będzie ta sama co na tarczce wcześniejszej. ??

Jak to jaką? Taką jaką pokazuje w momencie zmiany tarczki Twój telefon/zegarek/kalendarz. Nikt Ci nic nie zrobi za zmianę tarczki po 18 czy tam 20h, jeżeli chwilę po tym idziesz spać. I nie chce mi się wierzyć w mandat 100zł za taką właśnie zmianę tarczki. Musiało to być z innego powodu, i za to był pewnie mandat.

Post Wysłano: 03 sty 2010, 11:28
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 772271

Do Pana Man'a

Wyrosłem z tego żeby o wszystko pytać tatę. Nie chciałem nikogo wprowadzać w błąd tylko upewnić się tutaj czy moje myślenie jest dobre czy złe ale widocznie niektórzy maja problem z kulturalnym wytłumaczeniem czegoś i muszą popisać się tym ze maja troszke więcej lat i doświadczenia

Post Wysłano: 03 sty 2010, 11:38

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: Scania

Cytuj:
Cytuj:
Przykład:

Jak to jaką? Taką jaką pokazuje w momencie zmiany tarczki Twój telefon/zegarek/kalendarz. Nikt Ci nic nie zrobi za zmianę tarczki po 18 czy tam 20h, jeżeli chwilę po tym idziesz spać. I nie chce mi się wierzyć w mandat 100zł za taką właśnie zmianę tarczki. Musiało to być z innego powodu, i za to był pewnie mandat.

Klocic sie nie bede, udowodnic nie mam jak.
Jezeli robicie tak jak pisalem to nie polecam trafic na ITD w Rzeszowie.

Post Wysłano: 03 sty 2010, 12:56

Użytkownik

Użytkownik

GG: 7569808
Samochód: man

alte napisz twój sposób na rozwiązanie tego problemu, jaki przedstawiłem.

Post Wysłano: 03 sty 2010, 13:14
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Nie chciałem nikogo wprowadzać w błąd tylko upewnić się tutaj czy moje myślenie jest dobre czy złe ale widocznie niektórzy maja problem z kulturalnym wytłumaczeniem czegoś i muszą popisać się tym ze maja troszke więcej lat i doświadczenia
Jeśli nie chciałeś wprowadzać w błąd, to mogłeś zapytać, z Twojej strony była raczej odpowiedź, niestety odpowiedź zła.
Ciągle mam wrażenie że jest grupa osób która ma chyba jakiś kompleks doświadczenia, a jeżeli ktoś napisze odpowiedz sensowną, dosadną przy tym zgryźliwą nie znaczy wg mnie że popisuje się doświadczeniem. Przecież każdy jest doświadczony na swój sposób, jeden jest „lepszy” w te klocki drugi w inne.
Ja osobiście nie znam się na fotografii zdjęcia robię sporadycznie, jeżeli jest naprawdę fajny obiekt, ale i tak rzadko kiedy coś z tego wyjdzie, tym bardziej że robione z telefonu, czasem jadąc autem, także oglądając różne galerie (które lubię czasem przeglądać) popadł bym w totalne kompleksy, i przy zdjęciach robionych przez kolegów nawet niepełnoletnich musiałbym podpisywać że chwalą, popisują się swoim np. doświadczeniem. Także każdy ma doświadczenie na innym polu, i im więcej rzeczowych odpowiedzi tym większa wartość danego tematu, nie rozumiem jak można to traktować na zasadzie popisywania się, za chwilę się okaże że nie można się wypowiedzieć, bo nie będzie liczyła się wartość odpowiedzi, tylko to że jest to przechwałka.

Co do alte i jego propblemów
Wg mnie masz dwa wyjścia:
1. Rysuj tachografem pauzy do pełnych 24h i wstawaj w środku nocy
2. Wyciągaj tarcz po skończeniu jazdy dorysuj sobie do pełnej 24h ręcznie, rano jak wstaniesz dorysuj resztę ręcznie do godziny w której będziesz startował(oczywiście na następnej tarczce)
Innej metody już nie ma żeby było na tarczce pełne 24h

Post Wysłano: 03 sty 2010, 13:26
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE

Cytuj:
Do Pana Man'a

Wyrosłem z tego żeby o wszystko pytać tatę. Nie chciałem nikogo wprowadzać w błąd tylko upewnić się tutaj czy moje myślenie jest dobre czy złe ale widocznie niektórzy maja problem z kulturalnym wytłumaczeniem czegoś i muszą popisać się tym ze maja troszke więcej lat i doświadczenia
Chciałeś zabłysnąć wiedzą ale Ci to nie wyszło. Pomyślałeś nad konsekwencją swojej wypowiedzi :?: Jeśli kolega rhsp zastosował by się do twojej wypowiedzi i dostał mandat karny, czy Ty byś zapłacił za niego ten mandat :?: wątpię :]

alte napisał(a):
Klocic sie nie bede, udowodnic nie mam jak.
Jezeli robicie tak jak pisalem to nie polecam trafic na ITD w Rzeszowie.

Zrób ksero tej tarczki i poprzedniej i wstaw na forum to zobaczymy po ilu godzinach zmieniłeś tą tarczkę

Filmy z tras

Post Wysłano: 03 sty 2010, 13:31
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 772271

Cytuj:
Chciałeś zabłysnąć wiedzą ale Ci to nie wyszło. Pomyślałeś nad konsekwencją swojej wypowiedzi :?: Jeśli kolega rhsp zastosował by się do twojej wypowiedzi i dostał mandat karny, czy Ty byś zapłacił za niego ten mandat :?: wątpię :]
Nie mam zwyczaju się popisywać i nie bije odemnie zajebistoscia.

Post Wysłano: 03 sty 2010, 13:35
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE

Cytuj:
nie bije odemnie zajebistoscia
I pomyśl teraz nad tym co Ty napisałeś przed chwilą :mrgreen:

Filmy z tras

Ostatnio zmieniony 03 sty 2010, 13:41 przez jeszkin, łącznie zmieniany 2 razy.
Wystarczy już Panowie. Oboje.

Post Wysłano: 03 sty 2010, 13:43
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
1. Rysuj tachografem pauzy do pełnych 24h i wstawaj w środku nocy
2. Wyciągaj tarcz po skończeniu jazdy dorysuj sobie do pełnej 24h ręcznie, rano jak wstaniesz dorysuj resztę ręcznie do godziny w której będziesz startował(oczywiście na następnej tarczce)
Innej metody już nie ma żeby było na tarczce pełne 24h

Z pierwszego wariantu nigdy nie korzystałem i nigdy bym nie skorzystał. Z drugiego zawsze. "Kręcę" pauzy dzienne na "otwartym tacho".

Post Wysłano: 03 sty 2010, 13:45
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
...Dostalem za to 100zl.
Inspektor powiedzial mi, ze lepiej jak pauza zajdzie na prace.
możesz wyjaśnić co to znaczy "lepiej"?
czy wtedy dostaniesz mandat 50zł?

prosta sprawa, trzeba było nie przyjąć mandatu.

ROZPORZĄDZENIE RADY (EWG) NR 3821/85
z dnia 20 grudnia 1985 r.
w sprawie urządzeń rejestrujących stosowanych w transporcie drogowym

Art. 15.
ust. 2 Kierowcy stosują wykresówki w każdym dniu, w którym prowadzą pojazd, począwszy od momentu, w którym go przejmują. Nie wyjmuje się wykresówki z urządzenia przed zakończeniem dziennego okresu pracy, chyba że jej wyjęcie jest dopuszczalne z innych powodów. Wykresówka nie może być używana przez okres dłuższy niż ten, na który jest przeznaczona.

chyba to wyjaśnia sprawę.

Post Wysłano: 03 sty 2010, 14:10

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: Scania

Od tamtej pory zostawiam wykresowke i zmieniam dopiero w momencie zaczynania pracy.
Mialem juz kontrole i mandatow za to nie bylo.
Cytuj:

Z pierwszego wariantu nigdy nie korzystałem i nigdy bym nie skorzystał. Z drugiego zawsze. "Kręcę" pauzy dzienne na "otwartym tacho".

Podobno u nas sie do tego czepiaja.

Post Wysłano: 03 sty 2010, 14:48
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Podobno u nas sie do tego czepiaja.

g) "dzienny okres odpoczynku" oznacza dzienny okres, w którym kierowca może swobodnie dysponować swoim czasem i obejmuje "regularny dzienny okres odpoczynku" lub "skrócony dzienny okres odpoczynku"

Dysponując swobodnie swoim czasem nikt mi nie nakazuje siedzieć w samochodzie i spać. Ja mogę iść do kina, na spacer, czy też do klubu, gdzie mi zrobią dobrze etc. A oddalając się od auta zabieramy ze sobą kartę, czy też wykresówki.