Strona 1 z 1 [ Posty: 5 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 31 sty 2010, 19:50

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: daf cf

mam pytanie odnośnie przejechania sygnalizatora na czerwonym świetle jaka jest kara i le punktow karnych za takie wykroczenie
powtarzam przekroczenie sygnalizatora a nie wjazd na skrzyzowanie
i jeszcze jedno jesli jestem z Przemyśla a mandat dostałem w Gdyni to w razie nie przyjęcia mandatu gdzie będzie toczyła się sprawa w sadzie grockim

Użytkownik

Użytkownik

GG: 7250824
Samochód: Mercedes 814D

Cytuj:
mam pytanie odnośnie przejechania sygnalizatora na czerwonym świetle jaka jest kara i le punktow karnych za takie wykroczenie
powtarzam przekroczenie sygnalizatora a nie wjazd na skrzyzowanie
Masz na myśli na przykład sytuację w której nie wyhamowałeś przed sygnalizatorem i zatrzymałeś się zaraz za nim? Moim zdaniem nic nie grozi za to, lepsze to, niż przejechać skrzyżowanie. Cofniesz się i tyle.
Cytuj:
i jeszcze jedno jesli jestem z Przemyśla a mandat dostałem w Gdyni to w razie nie przyjęcia mandatu gdzie będzie toczyła się sprawa w sadzie grockim
W sądzie grodzkim odpowiednim dla miejsca zdarzenia. Czyli w tym przypadku w Gdyni.

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: daf cf

jeszcze jedno a co jesli przyjolem mandat czy jest mozliwosc sie odwolac od niego

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Scania

Chyba juz nie

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

nie ma żadnej różnicy.
w świetle prawa wjechałeś w obszar skrzyżowania, czy 5m czy 50m nie ma znaczenia.

natomiast jeżeli przyjąłeś mandat to po herbacie, no chyba że chcesz udowadnić swoją niepoczytalność, czy wymuszenie policji, ale to za mała sprawa aby bawić się w takie klocki.

Strona 1 z 1 [ Posty: 5 ]