Strona 1 z 1 [ Posty: 15 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 09 lut 2010, 20:10

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Certyfikat kompetencji zawodowych - testy na przewoźnika
Witam

Mam do sprzedania zestaw 1095 pytań testowych wraz z odpowiedziami pozwalający przygotować się przewoźnikom do egzaminu na certyfikat kompetencji zawodowych w Instytucie Transportu Samochodowego (krajowy i międzynarodowy przewóz osob i rzeczy).

W skład zestawu wchodzi plik (PDF) z pytaniami i udzielonymi poprawnymi odpowiedziami z zakresu:
-prawa cywilnego,
-handlowego,
-prawa pracy i zagadnień socjalnych,
-zagadnień podatkowych (PIT, CIT, VAT, akcyza, podatki lokalne, podatek od środków transportu, podatek od nieruchomości i inne),
-organizacji i zarządzania przedsiębiorstwem,
-dostępu do zawodu przewoźnika i do rynku krajowego transportu drogowego osób i rzeczy,
- prawa celnego i dewizowego
- prawa międzynarodowego dot. transportu osób i rzeczy,
-bezpieczeństwa ruchu i standardów technicznych pojazdów przeznaczonych do transportu osób i rzeczy.

Materiały przygotowano w oparciu o szereg aktów prawnych, m.in.
-ustawę o transporcie drogowym,
-prawo przewozowe,
-prawo działalności gospodarczej,
-prawo o ruchu,
-kodeks spółek handlowych,
-kodeks cywilny,
-kodeks pracy,
-ustawę o czasie pracy kierowców,
-ustawy podatkowe,
-ustawę o rachunkowości,
-o prowadzeniu podatkowej księgi przychodów i rozchodów,
-dyrektywy i rozporządzenia Rady Europy
i szereg rozporządzeń właściwych ministrów.

Pytania prezentowane są również w pliku Excel, w podziale na grupy tematyczne. Plik ten służy do sprawdzenia posiadanej wiedzy. W zależności od udzielonej odpowiedzi wyświetla się informacja: odpowiedź dobra, zła lub brak odpowiedzi. Na końcu każdego bloku tematycznego następuje podsumowanie poprawności udzielonych odpowiedzi.
Na egzaminie test z wiedzy uważa się za zdany z wynikiem pozytywnym, jeżeli udzieli się prawidłowych odpowiedzi na minimum 60% ogólnej liczby pytań,
Dzięki ćwiczeniom przeprowadzanym przy pomocy tego sprawdzającego testu Twoje szanse na zaliczenie egzaminu niezmiernie wzrosną!

Oprócz tego w zestawie jest 12 rozwiązanych zadań problemowych, które
obejmują zagadnienia związane z obliczaniem: kosztów, przychodów, zysku i
podatku dochodowego, płac i obciążeń na ubezpieczenia społeczne oraz pracy w
godzinach nadliczbowych, budowania rozkładów jazdy, prędkości
eksploatacyjnej i czasu pracy kierowcy.

Wysyłka na majla jak tylko dostane potwierdzenie wpłaty

Kontakt:
testynaprzewoznika@onet.pl
gg 12306090

Post Wysłano: 09 lut 2010, 21:39
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Czy jest aby sens uczenia się pytań na pamięć ? :) Testy nie są trudne wymagają elementarnej wiedzy, logicznego rozumowania oraz dokładnego czytania. 8)

Post Wysłano: 09 lut 2010, 22:43
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Czy jest aby sens uczenia się pytań na pamięć ? :) Testy nie są trudne wymagają elementarnej wiedzy, logicznego rozumowania oraz dokładnego czytania. 8)
Jest parę głupich pytań które warto wykuć :wink:

Post Wysłano: 09 lut 2010, 23:20

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: daf cf

niezwarto kuc testów na pamięć trzeba najpierw posiadać wiedzę a testy to tylko sprawdzenie tego co się nauczyliśmy 1000 pytan to tylko 20 zestawow a gdzie reszta
sam zdawałem 2 tygodnie temu i wiem jak to wygląda

Post Wysłano: 15 lut 2010, 11:04

Użytkownik

Użytkownik

GG: 9058783
Samochód: Scania

Szczerze? To te pytania w testach się powtarzają i jedynie co jest innego to zmieniona kolejność odpowiedzi lub ich następuję lekka zmiana pytania poprzez wstawienie np. "nie", "lub" itp. Ja rozwiązywałem głównie te testy, co krążą w sieci i udało mi się 2 razy zaliczyć teorie na kraj + międzynarodówka. Zadania wymagają trochę większego wysiłku, ale są do zrobienia. Przydatne są te, które znajdują się na tym forum! Ja dostałem jedno z nich nawet. Kurs przechodziłem w Szczecinie, organizowany przez tutejsze stowarzyszenie przewoźników i spedytorów, a egzamin zdawałem 2 razy... Bo na pierwszym niestety poległem na zadaniu na międzynarodówkę....

kolego certyfikat, ile wołasz za to?

CPC - 21.12.2009

Post Wysłano: 15 lut 2010, 11:14
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

JA zdawałem i zdałem za 1 razem dokładnie roku temu!!!
Jeśli ktos racjonalnie myśli , to zadania z krajówki czy miedzynarodówki nie są takie ciezkie . Po prosto trzeba wziac to na rozum. Schody zaczynają sie na pytaniach z Leasingu ,rachunkowości czy finansów dla mnie to czarna magia i sporo pytań musił uczyć sie na pamieć ;(

Ogolnie "Testy na Certyfikat Kompetencji Zawodowych " fajna sprawa aby sprawdzić swoją wiedze transportową :)

Post Wysłano: 21 lut 2010, 19:08
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 31115452
Samochód: SCANIA R420

Koledzy nie orientujecie czasem ile aktualnie kosztuje taki certyfikat?? :shock: z góry dzięki za info.

Post Wysłano: 21 lut 2010, 19:58

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: daf cf

Aby uzyskać certyfikat, należy złożyć (osobiście lub pocztą) następujące dokumenty (jako załącznik umieszczona została informacja na temat wymaganych dokumentów):

1. wypełniony wniosek o uzyskanie określonego rodzaju certyfikatu (wzór wniosku do pobrania poniżej),
UWAGA: wniosek powinien być przysłany do Instytutu w wersji 1-kartkowej (do wypełnienia ręcznego wniosek powinien być dwustronicowy, ale na jednej kartce - zadrukowany obustronnie)
2. podpisane oświadczenie posiadacza certyfikatu kompetencji zawodowych (w 2 egzemplarzach), (wzór oświadczenia do pobrania poniżej),
3. dokumenty poświadczające 5-letnią praktykę przedsiębiorcy transportowego (tylko wówczas, gdy przewoźnik chce udowodnić tę praktykę).
UWAGA: Przewoźnicy z 5-letnią praktyką zawodową muszą zaliczyć egzamin z teorii (testów), natomiast przewoźnicy nie posiadający praktyki przedsiębiorcy muszą zaliczyć egzamin z teorii (testy) i praktyki (zadania problemowe),
4. kserokopię dowodu wpłaty za egzamin i certyfikat:
* dla krajowego transportu drogowego osób lub rzeczy: na kwotę 700zł
* dla miedzynarodowego transportu drogowego osób lub rzeczy: na kwotę 800zł
* dla osób legitymujacych się 5-cio letnią praktyką przedsiębiorcy lub osoby zarządzającej: na kwotę 600zł

UWAGA: Dowód wpłaty powinien zawierać dane osoby ubiegającej się o certyfikat: imię, nazwisko, adres korespondencyjny oraz informację "...za egzamin i certyfikat kompetencji przewoźnika..."

W przypadku chęci przystąpienia do egzaminu poprawkowego należy wypełnić podanie (wzór podania załączony poniżej) oraz dołączyć kserokopię dowodu wpłaty za egzamin. W opisie wpłaty prosimy dodatkowo podawać nr wniosku.

Post Wysłano: 04 mar 2010, 13:03

Użytkownik

Użytkownik

GG: 5334727

Hej pomoże ktoś i prześle sprawdzone testy i zadania na kraj i międzynarodówkę, albo powie gdzie szukać takich konkretnych tak żeby zdać za 1 razem mam mało czasu, wszelka forma pomocy mile widziana na PW lub tutaj...

Post Wysłano: 07 mar 2010, 19:54
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 31115452
Samochód: SCANIA R420

Raczej ci nikt nie pomoże, bo testy się kupuje i nie sądzę żeby ktoś udzielał swoich które kupi.

Post Wysłano: 30 cze 2011, 9:22

Użytkownik

Użytkownik

Sprzedam zestaw do nauki, który składa się z ok. 1100 pytań testowych z odpowiedziami, które pozwolą przygotować się przyszłym przewoźnikom do egzaminu na Certyfikat Kompetencji Zawodowych w Instytucie Transportu Samochodowego (krajowy i międzynarodowy przewóz osób i rzeczy). Pytania zostały przygotowane w oparciu o:
• prawo cywilne (umowy cywilno-prawne, bankowe, leasingowe, najmu, użyczenia),
• prawo handlowe (wiadomości o prowadzeniu działalności gospodarczej),
• prawo pracy i zagadnienia socjalne, (umowy o pracę, sposobów ich zawierania i rozwiązywania, wynagrodzeń dla pracowników i terminów ich wypłacania),
• prawo finansowe (zasad opodatkowania działalności gospodarczej, zasad rozliczania podatku od towarów i usług oraz znajomość deklaracji składanych przy poszczególnych formach podatków i terminów ich składania),
• organizację i zarządzanie przedsiębiorstwem (opracowania struktur organizacyjnych przedsiębiorstw, zasady sprawnej organizacji przedsiębiorstwa),
• rachunkowość i sprawozdawczość finansową przedsiębiorstwa (zasadami prowadzenia rachunkowości i sprawozdawczości finansowej),
• informacje dotyczące dostępu do zawodu przewoźnika i krajowego transportu drogowego rzeczy,
• informacje w zakresie bezpieczeństwa ruchu i standardów technicznych pojazdów przeznaczonych do transportu,
• ustawę o transporcie drogowym,
• prawo przewozowe,
• prawo działalności gospodarczej,
• kodeks spółek handlowych,
• ustawę o czasie pracy kierowców,
• ustawy, dyrektywy i rozporządzenia Rady Europy.
Ponadto do zestawu dołączam rozwiązane Zadania Problemowe (ok. 50 zadań), które stanowią priorytet zaliczenia egzaminu (nie można w nich popełnić najmniejszego błędu nawet rachunkowego). Oblicza się w nich wysokość kosztów, przychodów, zysku, podatku dochodowego, płac i obciążeń na ubezpieczenia społeczne. W zestawie są również zadania, w których liczy się wysokość wynagrodzenia dla pracowników za pracę w godzinach nadliczbowych, prędkości eksploatacyjne środków transportu i czasu pracy kierowcy oraz buduje się rozkłady jazdy pojazdów.
Wszystkie moje materiały są aktualne!
Ekspresowa wysyłka na maila po zaksięgowaniu wpłaty. Możliwa natychmiastowa wysyłka po przesłaniu potwierdzenia wpłaty generowanego przez bank lub skan-foto przelewu wpłaty.

Tel. 791-366-831
gadu-gadu: 5278057

E-mail: info@certyfikatprzewoznika.pl
www.certyfikatprzewoznika.pl

Post Wysłano: 11 sie 2011, 14:25

Użytkownik

Użytkownik

Certyfikat kompetencji zawodowych - testy na przewoźnika
Witam

Mam do sprzedania aktualny zestaw 1095 pytań testowych wraz z odpowiedziami pozwalający przygotować się przewoźnikom do egzaminu na certyfikat kompetencji zawodowych w Instytucie Transportu Samochodowego (krajowy i międzynarodowy przewóz osob i rzeczy).

W skład zestawu wchodzi plik (PDF) z pytaniami i udzielonymi poprawnymi odpowiedziami z zakresu:
-prawa cywilnego,
-handlowego,
-prawa pracy i zagadnień socjalnych,
-zagadnień podatkowych (PIT, CIT, VAT, akcyza, podatki lokalne, podatek od środków transportu, podatek od nieruchomości i inne),
-organizacji i zarządzania przedsiębiorstwem,
-dostępu do zawodu przewoźnika i do rynku krajowego transportu drogowego osób i rzeczy,
- prawa celnego i dewizowego
- prawa międzynarodowego dot. transportu osób i rzeczy,
-bezpieczeństwa ruchu i standardów technicznych pojazdów przeznaczonych do transportu osób i rzeczy.

Materiały przygotowano w oparciu o szereg aktów prawnych, m.in.
-ustawę o transporcie drogowym,
-prawo przewozowe,
-prawo działalności gospodarczej,
-prawo o ruchu,
-kodeks spółek handlowych,
-kodeks cywilny,
-kodeks pracy,
-ustawę o czasie pracy kierowców,
-ustawy podatkowe,
-ustawę o rachunkowości,
-o prowadzeniu podatkowej księgi przychodów i rozchodów,
-dyrektywy i rozporządzenia Rady Europy
i szereg rozporządzeń właściwych ministrów.

Pytania prezentowane są również w pliku Excel, w podziale na grupy tematyczne. Plik ten służy do sprawdzenia posiadanej wiedzy. W zależności od udzielonej odpowiedzi wyświetla się informacja: odpowiedź dobra, zła lub brak odpowiedzi. Na końcu każdego bloku tematycznego następuje podsumowanie poprawności udzielonych odpowiedzi. Dzięki ćwiczeniom przeprowadzanym przy pomocy tego sprawdzającego testu Twoje szanse na zaliczenie egzaminu niezmiernie wzrosną!

Oprócz tego w zestawie jest 45 rozwiązanych zadań problemowych gratis, które
obejmują zagadnienia związane z obliczaniem: kosztów, przychodów, zysku i
podatku dochodowego, płac i obciążeń na ubezpieczenia społeczne oraz pracy w
godzinach nadliczbowych, budowania rozkładów jazdy, prędkości
eksploatacyjnej i czasu pracy kierowcy.

Wysyłka na majla jak tylko dostane potwierdzenie wpłaty

Kontakt:
testynaprzewoznika@onet.pl
gg 12306090

ZAPRASZAM NA STRONĘ:

www.certyfikatkompetencjizawodowych.pl

100% POZYTYWNYCH OPINII !!!

Tutaj piszą o mioch testach:
http://certyfikatkompetencjizawodowych.pl/5801.html

Post Wysłano: 07 wrz 2011, 22:56

Użytkownik

Użytkownik

Witam

Jestem absolwentem prawa. Specjalizuję się w prawie pracy, cywilnym, podatkowym i przepisach regulujących wykonywanie krajowego i międzynarodowego transportu drogowego rzeczy i osób.

Posiadam Certyfikat Kompetencji Zawodowych uprawniający do wydania LICENCJI na wykonywanie krajowego i międzynarodowego transportu RZECZY i OSÓB.

Posiadam również kwalifikację specjalisty kadr i płac.
Obsługuję kilka dużych firm transportowych.

Nawiąże współpracę z firmami transporotwymi w celu użyczenia Certyfikatu aby umożliwić wydanie Licencji na transport rzeczy lub osób, lub bardzo chętnie nawiąże stałą współpracę w celu prowadzenia i zarzadzania transportem w Państwa firmie.
Odsprzedam również nie drogo testy, zadania i kilka cennych sugestii co robić by jednak zdać:)

Telefon grzecznościowy 795 147 714

Post Wysłano: 08 wrz 2011, 9:42

Użytkownik

Użytkownik

Post Wysłano: 08 wrz 2011, 9:44
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Ciężarowy

Orientuje się ktoś może czy do założenie firmy transportowej w Niemczech potrzebny jest niemiecki certyfikat kompetencji zawodowych?

Strona 1 z 1 [ Posty: 15 ]