witam panowie. ja man actrosa 4146 6x8 z 2004r kiper 16 m maly ale jeszcze nikt nie odkrył że ma 16 wszedzie podaje 18, ale auto wygląda na wieksze niż jest. co do ładuku wożę od 18 do 35 ton, zależy co. auto bardzo wygodne pod kierowce,schowki jak schowki to jest wywrotka i miesjca potrzebujesz tyle co koło siebie choć schiwkó jest sporo, plastiki rewela nic nie trzeszszy jest dużo wygodniejsze niż MAN też 4 ośka , nie wspominając od IVECO 2008 ogólnie środek klasa. co do spalania i napędow... man 8x4 bo mamy dwa takie bierze tak srednio ok 50 na 100, Actros łyka tak ok 65-75 ale jedzie tam gdzie many nie dają rady, mamy też 8x8 ale ten to pali tak 70-80/100 z tego wychodzi że każda dodatkowa oś to 15/20 l ,mój jak jest bardzo bardzo bardzo spokojna robota to średnia ok 52l ale to się prawie nie zdarza
, jak ostry gnój że bloto pchasz zderzakiem to 100/100 to nie jest wyczyn weżmie więcej ale i tak dojedzie na miejsce. jeżdżę nim trzeci rok, paliwa nie biore ani grama bo mam to w d.... uważam że na 4 ośce nie jesteś w stanie określić normy... no chyba że +/- 20 l ale to się mija z celem. mercedes jest troszke bardziej skomplikowany od innych aut i przez to droższy w eksploatacji i przy awariach, ale to porządny kawał fury , która zrobi dobrą robotę