Koledzy czy jak jadę na drodze z poboczami i tam jest linia ciągła to czy moge puszczać do wyprzedzania tamtych z tyłu i miśki nie będą sie czepiać?Bo jakoś nie moge sobie przypomnieć czy moge czy nie.W sumie za nie długo okresowe także no problem ale się tak tylko pytam.
linia ciągła na krawędzi jezdni oznacza:
1. nie wolno jej przekraczać,
2. nie wolno zatrzymaywać się na poboczu,
3. nie wolno zatrzymywać się na jezdni.
Koledzy, co do zjeżdżania komuś to uważajcie, bo czasem nie opłaca się być zbyt uprzejmym. Piszę o tym bo znajomy zjechał właśnie przez linie ciągłą na pobocze, żeby umożliwić wyprzedzanie, ale niestety wyprzedzał go idiota która chciał się wbić na 3 i zderzył się z autem jadącym z naprzeciwka. Ale sęk w tym że później mój znajomy miał jeszcze duże problemy w związku z tym że zjechał na pobocze. Więc uważajcie koledzy
Nie wspominając o fakcie, że robiąc się uprzejmym w nocy można nieźle się zdziwić, gdy jadąc po tymże pasie trafi się nieoświetlonego rowerzystę, pieszego. A wtedy taka "uprzejmość" zaowocuje spotkaniem z prokuratorem, przed którym nie będzie tłumaczenia... Czego nikomu nie życzę bo i sam nie zjeżdżam na pobocze, czy jest przerywana, czy ciągła linia. Czy noc, czy dzień.
Nie no, zjeżdżanie na margines w nocy to raczej coś dla fanów ruskiej ruletki.
Jeżeli sytuacja na to pozwala, a natężenie ruchu utrudnia wyprzedzanie to czasami zjeżdżam. Sam natomiast nie przepadam, jak ktoś mi zjeżdża, bo wtedy wypada wyprzedzić, a ja nie zawsze chcę
Nie rozumiem co to jest pobocze na zwykłej drodze.... i ciężko mi to znaleźć chyba że mówimy o poboczu nieutwardzonym. Tak na zabicia czasu... co wchodzi w skład infrastruktury drogowej http://siskom.waw.pl/drogownictwo.htm
Raz jadac trasa Bstok-Wwa bylo to w nocy zblizalem sie do jadacego przede mna radiowozu, misaczki jechali wlasnie marginesem, nie chcialem wyprzedzac na 3ciego, ale jak zrobila sie mala luka z na przeciwka lyknelem, podziekowalem lewy-prawy-lewy i bylo bez problemu. Wiec roznie to bywa, ale wiadomo czasami trafia sie na upierdliwego milicjanta
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 7 gości