Witam.
Wiem ,że niektórzy czekali na temat o tym modelu i właśnie się doczekali.
Przedstawiam wam model zrobiony całkowicie z kartonu robię go od podstaw i moim zadaniem wychodzi fantastycznie.
Na razie zrobiłem tylko podwozie jednocześnie najgorsza robotę ale się udało. Będę się starał aktualizować temat jak najczęściej w postaci nowych fotek modelu. No dobra koniec gadania czas na fotki.
Siema ponownie długo mnie nie było ale postanowiłem wrócić do ciężarówek i chcę dokończyć Scanię.
Mam problem potrzebuje pilnie GG jakiegoś szanownego użytkownika który posiada jakąś Scanie serii R żeby mi podał wszystkie potrzebne wymiary i inne duperele
EDIT.
Mam już wszystkie potrzebne wymiary od jednego użytkownika BARDZO MU ZA TO DZIĘKUJE ale nie będę zdradzał kto to jak będzie chciał to sam powie
Hehe no powiem szczerze że sam się już nie mogę doczekać kiedy wstawię zdjęcia, ale trzeba jeszcze trochę poczekać to złożę trochę więcej to będzie wtedy co podziwiać
Oto nowe zdjęcia Scanii wiem, że kazałem długo czekać, ale trochę zrobiłem wiem też, że pracę posuwają się w tempie ślimaczym, ale niestety brak czasu.
Będę się teraz już starał szybciej aktualizować temat, aha i prosił bym administrację albo moderatora o zmianę nazwy tematu na Scania R730 V8-Karton.
a oto zdjęcia
A tu doszły jeszcze przednie błotniki, skrzynia, siodło i chłodnica.
P.S. Wiem, że słaba jakość zdjęć, ale nie miałem pod ręką cyfrówki.
GG: 5494410
Samochód: Renault Magnum
Będe pierwszy
Nie wiem z jakiego rodzaju kartonu to robisz, ale wygląda to prawie jak moja Scania z Italeri. Autko prezentuje się ciekawie i na pewno wzbogaci kolekcję. Oby tak dalej
No to kontynuuje trochę już to bardziej przypomina Scanie nie wiem dlaczego nie komentujecie ale trudno i dziękuje Jokerr i ManMania za udzielenie się w temacie.
Proszę a oto zdjęcia dodałem zbiorniki paliwa, skrzynkę na akumulatory, wydech(jeszcze brak rury), osłony między osiowe niedługo pokaże skończony zderzak.
i tu jeszcze sesja na oknie lepsze oświetlenie
Wiem, że nie jest wszystko dokładnie, ale staram się jak mogę i proszę komentować.
Jarek440, Jokerr cieszę się, że komuś się podoba, a co do trasy to nie martw się Jokerr może już niedługo ruszy choć czeka mnie dużo pracy jeszcze do tego aby ją skończyć.
Szczerze mówiąc, to przeglądając kiedyś ten temat myślałem sobie "Oho, kolejny się porwał z motyką na słońce". Teraz kiedy oglądam te zdjęcia wiem, że się myliłem i to bardzo Scania prezentuję się pięknie jak na własnoręczną robotę
Dzięki Baster, ale teraz czeka mnie najcięższa praca zderzaki, kabina itp. jednym słowem całe nadwozie zobaczymy jak to wyjdzie, ale jestem dobrej myśli
GG: 5494410
Samochód: Renault Magnum
Witam!
Zawsze Ci mówiłem, że własnoręczna robota cieszy najbardziej. Patrząc na całe podwozie myśle, że z kabiną nie będziesz miał większych trudności bo masz w końcu szczegółowe wymiary.
Powodzenia w dalszych pracach.
Lukasz_W (dawny jokerr)
Jak na własnoręczną robotę to super.
Wygląda lepiej niż niektóre oryginalne modele
Powodzenia w dalszych pracach i czekam na kolejne foty z postępów pracy
_________________ CIĘŻARÓWKA JEST BOGIEM, TRANSPORT NAŁOGIEM, JAZDA ZABAWĄ A TARCZKA PODSTAWĄ xD
Mercedes o: 8:00 wyjadę o ile zapalę, 12:00 wjadę na serwis, 16:00 wyjadę o ile naprawią
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 2 gości