Witam!
od jakiegoś czasu zastanawiałem się nad rozwinięciem pasji o temat modelarski,
z racji ze nie zbyt mam czas na sklejanie no i miejsca za dużo nie ma na razie to zdecydowanie odpadła skala 1:24,
a padło na 1:87 (H0). Nie miałem z takimi modelami do czynienia (po za "reklamówkami" ale to nie to samo) wiec nie wiedziałem czego mogę się spodziewać, latałem po sklepach internetowych i alledrogo (z racji ze nie ma u mnie w mieście sklepu modelarskiego z prawdziwego zdarzenia a do Poznania specjalnie jechać mi się nie chciało), postanowiłem swój pierwszy model kupić "tanio" dlatego poszukiwania zawęziłem do allegro, wyczaiłem tam kilka ładnych modeli które mi się podobały a były wyprzedawane przez modelarzy robiących porządki w swoich kolekcjach.
Pierwszym było iveco... ale aukcji nie wygrałem... co mnie trochę zniechęciło, ale szybko wyczaiłem Scanie 3serii w wersji Streamline (chyba już wszystko jasne dla tych co mnie znaja
) ostatniego dnia sumiennie pilnowałem licytacji, kilka osób mnie przebiło - ale stwierdziłem ze nie dam sobie zwinąć z przed nosa modelu który mi się podoba
przekroczyłem i tak niski budżet który chciałem w ogóle dać i tak wygrałem licytacje
Moim pierwszym modelem stala sie zielona SCANIA 143M 500 4x2LA Streamline
Herpy.
Gdy tylko przyszła paczka i rozpakowałem zdziwiłem się lekkością modelu
no ale w końcu cały jest plastikowy wiec wszystko to wyjaśnia.
Mimo ze model jest "używany" to bardzo mi się spodobał i utwierdził mnie w tym ze rozpoczęcie kolekcji to dobry pomysł
i tak oto przybylo kilka modeli...
niestety to staresze fotki robione telem, a tu juz cyfrowka przy swietle do du...pupy
ostatnio zakupionym modelem jest Daily 2generacji po lifcie
ktorego bede malowac i wzorowac na oryginale ktorego przerobilem na skrzyniowca
model ma byc czyms ala maskotką
aktualny sklad mojej skromnej kolekcji:
- Scania 143m V8 500 LA 4x2 Streamline (Herpa)
- Scania 143m V8 470 LA 4x2 Topline (Herpa)
- Scania 142 Torpedo V8 LA 6x4 (Herpa)
- Iveco Daily (Busch)
nie zanudzam was juz