Regulamin forum

Zasady publikowania pojazdów:

1. Nazwa tematu musi zawierać nazwę pojazdu (np: Scania 124L Topline), dla dwóch samochodów identycznie (np: Scania 124L Topline, MAN TGA XLX).
2. Prezentujemy jedynie pojazdy z homologacją ciężarową i autobusy.
3. Opisujemy pojazd według wzoru:
Marka: -
Model: -
Rok produkcji: -
Przebieg: -
Wyposażenie: -
Zabudowa/Naczepa/Przyczepa: -
Obsługiwane kierunki: -
4. Opis samochodu może zawierać inne informacje, jednak podane w punkcie 3 są obowiązkowe.
5. Prezentacja samochodu musi posiadać minimum 3 zdjęcia opisywanego pojazdu.
6. Zdjęcia muszą być zamieszczone w formie miniaturki, która jednocześnie jest odnośnikiem do pełnowymiarowej fotografii.

Strona 11 z 31 [ Posty: 605 ] Przejdź na stronę Poprzednia 19 10 11 12 1331 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 20 kwie 2010, 14:25
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0

Co to za żarówki?

Nikt się nie czepia?

Post Wysłano: 20 kwie 2010, 19:24
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Renault Magnum

Cytuj:
Co to za żarówki?

Nikt się nie czepia?
Są to żarówki diodowe barwy białej. Nikt się nie czepia. Barwa jest podobna do światła z diodowej obrysówki.

Post Wysłano: 20 kwie 2010, 19:52
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: TGL / A4

Ciekaw jestem jak to światło wygląda na drodze po deszczu...

Co do aut, modyfikujecie je według swoich możliwości itp., ale mi osobiście się to tak średnio widzi.

Wydaję mi się, że wiem co zakupicie, i jeżeli dobrze myślę owe Magnum będzie najładniejsze z całej trójki.

Cały zestaw kupujecie, czy tylko ciągnik?

Post Wysłano: 21 kwie 2010, 16:29
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Ciekaw jestem jak to światło wygląda na drodze po deszczu...
To są tylko postojówki. Po deszczu mam 1 fotkę Integrali, (przed założeniem czerwonych obrysów.
Obrazek
Cytuj:
Wydaję mi się, że wiem co zakupicie, i jeżeli dobrze myślę owe Magnum będzie najładniejsze z całej trójki.
Do czasu :P Chcemy ujednolicić auta, w wyglądzie jak i oświetleniu.
Cytuj:
Cały zestaw kupujecie, czy tylko ciągnik?
Cały zestaw, z tym, że naczepa będzie ta po lewej:
Obrazek
Jest ona z 2003 roku, po remoncie.

Zobaczymy jak wszystko się potoczy. Kredyt przyznali, ale do kredytu potrzeba zaświadczenie, że auto i naczepa nie jest nigdzie zastawem itd, a naczepa jest jeszcze spłacana i zobaczymy jak to się potoczy.

Post Wysłano: 27 kwie 2010, 9:20

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Jedną już dzisiaj odebrał handlarz, a druga czeka na nas.
440-tka jest już na Allegro. Nie będę podawał linku, ponieważ nie mam zamiaru nabijać ilości otworzeń. Ogłoszenie jest promowane, więc nie problem wyszukać.

Post Wysłano: 27 kwie 2010, 12:27

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: .:DAF XF:.

Chyba 480-tka a nie 440-stka o ile się nie mylę mieli brać od sygułki a oto ta renia
http://moto.allegro.pl/item1016620972_r ... 004_r.html
:wink: :wink:
oto magnumka sfocona przez Kamila i to chyba ta co i na allegro bo numer boczny się zgadza
http://zibi1541.picturepush.com/showfor ... clid=13957

Ostatnio zmieniony 27 kwie 2010, 12:47 przez Mca, łącznie zmieniany 1 raz.
Moja pomyłka...

Post Wysłano: 27 kwie 2010, 16:01

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: 22' 660S midlift

Zdjeli dolnego Trux'a, Sygulka czy Handlarz, to ciekawe.
Zibi, czy ten ciągnik, który planujecie kupić ma rurę TRUX 'highway'?

Post Wysłano: 29 kwie 2010, 23:21
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Już zabieram się za wyjaśnianie wszystkiego.
Ta druga fotka co pokazał KubaMan jest moja. Kilka lat temu u Sygulki jeździł mój wujek tą właśnie Renatką, która jest wystawiona na allegro.
Sygulka sprzedaje obydwie Magnumki 480. Jedna jak już wcześniej pisałem w postach została sprzedana handlarzowi, a drugą bierzemy my. Na miejsce tych dwóch Magnumek kupił jedną Dxi białą. Kangur został ściągnięty przez Sygulkę ponieważ założył on go do tej Dxi, którą kupił. Jest ona biała. Założyli już do niej zderzak, zabudowali z tyłu ramę do siodła, założyli kangura, obrysówki, itd.

Co do Renatki, którą mamy brać.
Z naszej nic nie będzie ściągane. Jest ona sprzedawana po znajomości, dlatego wszystko zostaje. Dobrze znamy się z Sygulką.
W naszej 480-tce jest: Kangur, zonebrenza (osłona przeciwsłoneczna), rura z 4 halogenami, klimatyzacja postojowa, zderzak z tyłu oraz obrysówki, które ulegną zmianie kiedy już dostaniemy Renie w swoje ręce. Chcemy aby wszystkie 3 zestawy były zrobione identycznie. Tak samo oświetlone, pomalowane, itd.
Jeżeli wszystko dobrze pójdzie to Renię będziecie mogli sobie pooglądać na 17 TS jeżeli uda nam się przyjechać. A jeżeli nie to Master Truck, albo na trasie. :)

Post Wysłano: 01 maja 2010, 11:34
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 5761457
Samochód: Actros 4141

Parę fotek z trasy z Zibim
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

Szczególne podziękowanie dla Zibiego oraz jego ojca :).

Post Wysłano: 01 maja 2010, 21:38
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

fajny ciągnik zadbany wygląda jak nowy niebawem ja zaprezentuje swoje Renault Magnum

Post Wysłano: 07 maja 2010, 23:30
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Witam. Dzisiaj zanieśliśmy stare blachy i zamówiliśmy nasze. Oczywiście Renia dostanie tablice O5 PMARK, a naczepka O6 PMARK. W tym tygodniu powinniśmy przyprowadzić Madzię do nas na plac to będę miał czas porobić więcej fotek. Wiem tylko tyle, że na razie nic nie będziemy ruszać, ponieważ mamy teraz 2 kredyty na głowie + kierowce, więc dopóki trochę kasy nie przybędzie nie będziemy nic robić dużego.
Co do Magnumy to po przyprowadzeniu jej ściągnąć trzeba będzie te naklejki Poland, PL oraz napis Sygulka :P Do tego zobaczymy jak będzie ze srebrnymi paskami, bo tak jak mówiłem, w niektórych miejscach się odklejają, a na zagięciach pękają.
Zaraz po przyjeździe chcielibyśmy wyprać tapicerkę i ogólnie posprzątać do porządku w kabinie. Potem trzeba będzie przełożyć firanki, tabliczkę i proporczyki z Red Lady, bo prawdopodobnie tato siada na nową.
Zobaczę jeszcze jak to wyjdzie, bo chciałbym w tym roku zahaczyć o 17TS, Master Trucka i może Deszczno, ale wszystko okaże się za jakiś czas.
Do zlotu chciałbym ściągnąć te obrysy z pod kabiny i założyć takie jak mamy w każde w liczbie 5 sztuk :P Co do międzyosiówki może być większy problem ponieważ pod obrysówkami są duże dziury i trzeba będzie je szpachlować, więc może tak szybko ich się nie pozbędziemy.
To by było na tyle jeżeli będę miał fotki to pokażę.

Post Wysłano: 08 maja 2010, 12:30
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

A czy będziesz przerabiać przód taki jaki jest w AE i RED LADY ???

Post Wysłano: 08 maja 2010, 22:29

Użytkownik

Użytkownik

GG: 9917790
Samochód: Opel

Poza fotkami liczę na nowy filmik bo są fajne.a tak do sedna ładne wozy tunning delikatny nie przesadzony to mi się podoba,renie nieźle utrzymane jak na swoje lata w dobrej kondycji.3 najnowsza pewnie tez będzie odpicowana.szkoda tylko ze red lady nie będzie już upiększana a straci teraz trochę na swoim uroku.no ale cóż nie można się przywiązywać do auta.Kredyty dacie rade na 3 auta to już jakoś pójdzie, poza tym VAT da się odliczyć coś się wrzuci w koszty i nic tylko śmigać.

Post Wysłano: 09 maja 2010, 0:44
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
szkoda tylko ze red lady nie będzie już upiększana a straci teraz trochę na swoim uroku.
Kto tak powiedział? Do każdej coś sukcesywnie się będzie zakładać, a chyba wiadome jest to, że proporczyki, tabliczka, czy firanki są taty, więc zabiera je ze sobą. Kierowca jeżeli będzie chciał to pozakłada sobie swoje.

Post Wysłano: 09 maja 2010, 22:14

Użytkownik

Użytkownik

Wiesz,co innego jak na niej jeździł twój tato a co innego jak będzie jeździł kto inny.oczkiem w głowie już nie będzie.a jak tak oglądam już od dłuższego czasu etapy jej ewolucji to się powtórzę i powiem ze robisz to w dobry guście w stonowany sposób.czyli na zbliżający się master juz nową Renią? noi można się znowu pokazać w Na Osi. Osobiście czekam na fotki nowego ciągnika i liste planowanych zmian. a i mam takie pytanie jak malujesz felgi to oddajesz je do piaskowania czy dokładnie czyścisz (szczotka,papier,wiertarka ze szczotką itp itd) i malujesz z pistoletu czy spreja??

Post Wysłano: 10 maja 2010, 12:00
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
czyli na zbliżający się master juz nową Renią? noi można się znowu pokazać w Na Osi. Osobiście czekam na fotki nowego ciągnika i liste planowanych zmian. a i mam takie pytanie jak malujesz felgi to oddajesz je do piaskowania czy dokładnie czyścisz (szczotka,papier,wiertarka ze szczotką itp itd) i malujesz z pistoletu czy spreja??
Na Masterze, zobaczymy jeszcze, ale prawdopodobnie pojawimy się wszystkimi, albo dwoma. Ja mam na teren zlotu niecały km,więc nie ma dużych kosztów związanych z dojazdem. A to, czy będziemy wszystkimi zależy od tego, czy uda nam się pomalować bok w AE.

Co do felg to zaraz po kupnie (2005r.) były piaskowane i malowane, a teraz mamy specjalny obijak pneumatyczny, który odbija lakier do gołego metalu. Felgi malowane były pistoletem.

Post Wysłano: 11 maja 2010, 22:29
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Opel Insignia ST

1. Nazwa tematu musi zawierać nazwę pojazdu (np: Scania 124L Topline), dla dwóch samochodów identycznie (np: Scania 124L Topline, MAN TGA XLX).

Post Wysłano: 11 maja 2010, 22:39

Użytkownik

Użytkownik

Spróbuje po mojemu zobaczymy co wyjdzie z tego malowania.Później może pokaże małego Mana. Kiedy przyprowadzicie nowy wozik? kiedy foty? Mówi się,że nowe Renie mają silniki podzespoły od volva.Dlaczego więc tak trwacie przy tej marce?wiesz czemu renault nie produkuje już własnych silników?

Post Wysłano: 12 maja 2010, 16:02
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: TGL / A4

Cytuj:
Kiedy przyprowadzicie nowy wozik? kiedy foty?
Cytuj:
W tym tygodniu powinniśmy przyprowadzić Madzię do nas na plac to będę miał czas porobić więcej fotek.
Cytuj:
Mówi się,że nowe Renie mają silniki podzespoły od volva
Nie mówi się, tylko tak jest. Silniki Volvo`wskie są w Magnum`kach od 2006 roku, takiej jaką śmiga mój Ojciec.

Post Wysłano: 12 maja 2010, 23:26
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Kiedy przyprowadzicie nowy wozik? kiedy foty?
Auto mieliśmy odbierać właśnie dzisiaj, ale tatę przetrzymali na rozładunku i już było za późno. Jutro też nie wiadomo jak z odbiorem będzie, bo tato leci do Olkusza i nie wiadomo, o której wróci. Prawdopodobnie odbierzemy ją w tym tygodniu. Fotki dam jak już będziemy mieli auto.
Cytuj:
Mówi się,że nowe Renie mają silniki podzespoły od volva.
Nie wiem jak dokładnie jest z tym, bo się nie interesowałem, ale Volvo chyba przejęło Renault, czy podpisało z nimi umowę. Nie wiem jak to tam jest, ale wiem że dlatego właśnie montowane są teraz podzespoły Volvo.
Cytuj:
Dlaczego więc tak trwacie przy tej marce?
Kiedy zakładaliśmy firmę nic nie wiedzieliśmy o Renatkach. Z biegiem czasu przekonaliśmy się, że auta te są mało awaryjne. Od czasu założenia firmy (1999r.) nie było poważniejszych problemów z autami. Jedynie co się zepsuło z większych rzeczy to łożysko na sprzęgle w Red Lady.

Strona 11 z 31 [ Posty: 605 ] Przejdź na stronę Poprzednia 19 10 11 12 1331 Następna