Strona 1 z 1 [ Posty: 3 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 08 kwie 2010, 13:57

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Jak to jest w zwyczaju, witam wszystkich forumowiczów pisząc pierwszy raz na tym forum.
I żeby nie przedłużać...
Mam w firmie auto z HDSem. Auto ma wszystkie dopuszczenia ważne, ale ze względu na uszkodzony panel czołowy - brak jest ważnego badania na HDSa.
Pytanie: czy takim autem można poruszać się po drogach, czy niedopuszczenie HDSa dyskwalifikuje cały pojazd?
Czy dość przekonującym jest fakt, że HDS nie jest używany?
Pozdrawiam.

Post Wysłano: 08 kwie 2010, 20:00
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 10770724

Jesli nie masz wbite w dowodzie ze jest taki i taki zuraz zamnotowany ani nim nic nie robisz np na drodze to mysle ze nie. Ale pewny nie jestem

Post Wysłano: 03 maja 2010, 16:10

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: MAN 9.153

Cytuj:
Jesli nie masz wbite w dowodzie ze jest taki i taki zuraz zamnotowany ani nim nic nie robisz np na drodze to mysle ze nie. Ale pewny nie jestem
Ja myślę że wtedy pojazd może zagrażać w ruch drogowym i może to dyskwalifikować jego jazdę. Co w przypadku kiedy się otworzy albo przesunie podczas jazdy, nawet kiedy byłoby to nieprawdopodobne to bez odp dokumentu potwierdzającego że jest bezpieczny to będzie powód postawienia auta na parking.
Poza tym ja bym nie ryzykował kar do zapłaty a słyszałem że są dość spore więc trzeba przemyśleć czy to auto jeżdząc zarobi na nie.

Strona 1 z 1 [ Posty: 3 ]