witam, jestem zainteresowany zakupem samochodu dostawczego jaki mozecie polecic a jaki odradzic i dlaczego, cel: cieganiecie przyczepy o wadze 2,4t -cena do 35tys dzięki za odp
Vw transporter do modelu t4 lub LT. Mercedes sprinter choć niestety blacharka pozostawia wiele do życzenia. To takie moje dwa subiektywne typy, oczywiście każda marka pojeździ ale z tymi jest najmniej problemów.
Kolego, jeśli wiesz, że będziesz co nieco przeładowywał to bierz iveco daily. To auta skonstruowane by znosić przeciążenia. Ludzie na nie psioczą, ale jak poszukasz dobrego egzemplarza to nie będziesz narzekać.
Sprintery czy LT są niezłe, ale niestety lubią zginać się na ramie, bo znam to z doświadczenia.
Fiaty, Citroeny, Peugeoty są bardzo delikatne więc je odradzam już na starcie. Bo chyba, że lubisz się irytować.
Renault Master też nie jest zły, ale to francuz, wiec czasem odczujesz że on woli lżej i musisz mieć świadomość, że ciągnie na przód, a z przyczepką to lepiej mieć tylni napęd.
Ja bym brał Iveco Daily pierwszej lub drugiej generacji.
_________________ I Was Born To Be A Truck Driver.
B - 24 VIII 2004
C - 29 VIII 2009
Kurs Na Przewóz Rzeczy
Ja mam transita juz drugiego i na zadnego innego bym nie zamienił mało awaryjny,dosć solidny znosi dobrze przeładowania ja mam model 115T350 z 05r kupiłem go za 36 tys ,na bliżniaku zrobilismy nim w 8 mies 80tys i nic się niedzieje jak narazie,o starszym nie wspomne bo był nie do zajechania tylko ta blacharka, ale w nowym niema z tym problemu.
GG: 11187010
Samochód: BMW E36 M52b20
Iveco Daily najmocniejsze co tylko może być. Znajomy wozi tym płyty granitowe i praktycznie zawsze jest ponad normę DMC i na ramie nic nie widać. Może wykończeniem szału nie robi i blachy też trochę kiepskie ma, ale wytrzymałość na nad wagę ma dużą.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 36 gości