Cytuj:
Wiesz, tu wychodzi twoja znajomosc tematu.
FH i FM to praktycznie ten sam samochód, różniący sie tylko wielkością kabiny. Poza tym FM bedzie jakies 300 kg lżejszy. To wszystko.
Samo zdjecie nie wystarczy, pytam jeszcze raz: chcesz takie samo z normą 5l/100km? Pozatym na zdjeciu jest 29, a wierz mi, norma 27 (o ktorej pisales wczesniej) a 29 (z obrazka) to kolosalna różnica w umiejętnościach jazdy.
O jakiej sondzie paliwowej mówisz? Jakis ekstra prezent od szefa, czy myslisz ze w kazdym volvie taka jest? Bo jesli to drugie to jak zwykle jestes w błędzie. Komputer wylicza zużycie na podstawie wielkości dawki i ilosci wstrzyknięć, zadnej sondy tam nie ma.
Wiesz jak juz masz cos pisac to postraj sie pisac prawde.
No i kł
ucił się będzie jeden z drugim, na dodatek jeżdżąc Scanią, pisząc jaka powinna byc norma na Volvo.
Każdy komputer przekłamuje czy volvo, renault czy scania.
Jesli nawet gadał o 27, pokazał 29 a w rzeczywistosci jest nawet 30.5 to i tak mniej od tego co pisali ludzie ze pali 35-40. Owszem palą tyle u nas na wannach jeżdzac nie zawsze po drogach asfaltowych.
Tak wiec panowie nie warto sie przekrzykiwać bo i ja mam racje i Bodzio Man ma racje i ty masz racje ze Tobie spali 35 na tej samej trasie co Scania spali 33, ale to zawsze Mniej i nie ma co porównywać.
STARA PRAWDA:
samochód spali tyle ile potrzebuje! jak bedzie potrzebował 45 to tyle weźmie.