Witam wszystkich! Interesuje mnie jaka jest wartość ciśnienia powietrza w układzie hamulcowym/poduszek w ciężarówkach firmy Scania. Pytam ponieważ mogę kupić kompresor marki KNORR - DAHL dwutłokowy, i chcę go wykorzystać do sprężarki powietrza.
Pozdrawiam
Dziękuje serdecznie za szybką i konkretną odpowiedź!
Nie odchodząc od tematu; czy jest jakaś maksymalna prędkość obrotowa określona dla takiej sprężarki? Poniżej jej zdjęcie, w celu poprawnej identyfikacji:
Samochód: co się trafi
Cytuj:
Na dwa obroty silnika przypada jeden obrót pompy wtryskowej
no właśnie wtryskowej, a wtryskowe nie jest połączona chyba ze sprężarką, niewiem dokładnie w silniku PDE jest pompa zasilająca, której przełożenie myślę, że jest większe niż 2:1
O cisnienie wytwarzane przez sprezarke nie musisz sie kolego martwic ...
Jestem tylko ciekaw jak zamierzasz smarowac i chlodzic ta sprezarke
Ja mam zrobiony kompresor na sprezarce Stara i tez daje rade ...
Zrobie tak jak mam w innym kompresorze, tj olej jest zamkniety, i tylko do korbowodów doczepione sa blaszki zabierające go z "miski olejowej" a w wale zrobione sa odpowiednie kanaliki.
Chlodzenie sprezarki wentylatorem jest dobre jezeli sprezarka w rzeczywistosci jest chlodzona powietrzem, a nie ciecza.
Smarowanie o ktorym piszesz napewno skroci zywotnosc tego kompresora.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 12 gości