Czy to prawda, że musze mieć eurowiniete nawet jak robie pauze?
Podam przykład: kupuje winiete na np 27 maj(czwartek) i 28 maj(piątek). Wypada mi w sobote i niedziele zrobić odpoczynek tygodniowy, wiec skoro nie bede jeździł winiety nie kupuje, nastepną kupie 31 maja(poniedziałek) ale... kolega z pracy miał kiedyś sytuacje, że w czasie pauzy duńska ITD(nie wiem jak sie ich tam nazywa) zażądała od niego winiety na te sobotnie i niedzielne dni!!! Wydaje mi sie, że nie powinni za to karać jednak może ktoś wie coś wiecej w tym temacie?
I jeszcze inny przypadek, jaki spotkał kolege w Belgii, w poniedziałek rano miał ruszać ale nie miał winiety, miał zakupić na najbliższej stacji, pech chciał, że znów stróże czasu sie pojawili i bez winiety nie kazali jechać dalej. Jednak... po odpieciu naczepy, mógł według nich samym ciągnikiem jechać na najbliższą stacje i zakupić winiete, czy to wszystko ma swoje uzasadnienie? Można samym ciągnikiem jeździć bez winiety? Chyba nie..
_________________ Jeśli coś kochasz, zwykle nie jest to pracą,
talent nie idzie w parze z wysoką płacą.
Ostatnio zmieniony 27 maja 2010, 22:01 przez Iceferno, łącznie zmieniany 1 raz.
Samochód: co się trafi
podobno w belgi trzeba ważną winete wkładać w szybę, bo potrafią w nocy obudzić, mi się nie zdarzyło,
Cytuj:
Ciągnik nie waży 12t. więc nie podpada pod opłaty.
wineta dotyczy nie wagi rzeczywistej, ale DMC, prawdopodobnie chodziło im o to, żebyś nie pojechał bez, tylko kupił w najbliższej stacji i wrócił po naczepę.
Rzeczywiście koledzy, ciągnik waży mniej niż 12 ton. Wiec sie wyjaśniło ale co z obowiązkiem posiadania winiety w czasie odpoczynku tygodniowego, przecież to bez sensu...
_________________ Jeśli coś kochasz, zwykle nie jest to pracą,
talent nie idzie w parze z wysoką płacą.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 19 gości