1. Nazwa tematu musi zawierać nazwę pojazdu (np: Scania 124L Topline), dla dwóch samochodów identycznie (np: Scania 124L Topline, MAN TGA XLX). 2. Prezentujemy jedynie pojazdy z homologacją ciężarową i autobusy. 3. Opisujemy pojazd według wzoru: Marka: - Model: - Rok produkcji: - Przebieg: - Wyposażenie: - Zabudowa/Naczepa/Przyczepa: - Obsługiwane kierunki: - 4. Opis samochodu może zawierać inne informacje, jednak podane w punkcie 3 są obowiązkowe. 5. Prezentacja samochodu musi posiadać minimum 3 zdjęcia opisywanego pojazdu. 6. Zdjęcia muszą być zamieszczone w formie miniaturki, która jednocześnie jest odnośnikiem do pełnowymiarowej fotografii.
Podczepiałem kontener Wiem wiem stylowy dres MarecK10 Dzwoniłem do ojca i dzisiaj nie był w Podjuchach Za to jutro ojciec ma dwa kursy także jadę z nim Także będzie trochę fotek No i znalazłem jedne,ładne zdjęcie :
Na dzisiaj to tyle jutro będzie więcej
Ostatnio zmieniony 03 mar 2008, 18:24 przez Trzpilu, łącznie zmieniany 2 razy.
Trzpilu można zagarnąć ci pierwszą fotkę z postu wyżej na tapetę Nie myślałeś (myśleliście) o jakimś tuningu? Z jakimiś reflektorami dalekosiężnymi na dachu wyglądałby zaje...fajnie
Spoko, możesz se ustawiać, które tylko chcesz No ojciec coś myślał żeby kupić takie 4 halogeny na róże O trąbach tez myślał Ale jak zwykle to tylko przemyślenia Proszę go już chyba z 2 lata
[ Dodano: Sob, 10.11.2007, 23:57 ]
Rano pojechaliśmy się załadować, a potem rozładunek:
Sory za jakość zdjęć bo są one robione z telefonu Tyle ode mnie teraz poproszę o jakieś komentarze Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 03 mar 2008, 18:36 przez Trzpilu, łącznie zmieniany 2 razy.
Scania bardzo fajna spoczatku gdy zobaczylem ta skrzynie z hdesem to pomyslalem oszpecili ja ale teraz widze ze ta scania do tego pasuje zreszta te samochody dadza sobie wszedzie rade pozdrawiam MILOSNIK SCANII
Bardzo widzi mi sie wasza Scania widze ze macie na niej nowego Hiaba
oceniam scanie na Bardzo dobrą , widze ze duzo kursów macie w okolicy i po miescie! Pozdro
_________________ EKIPA TYSIĄCA I JEDNEJ TARCZY :)
No ojciec coś myślał żeby kupić takie 4 halogeny na róże Smile O trąbach tez myślał Smile Ale jak zwykle to tylko przemyślenia Smile Proszę go już chyba z 2 lata Smile
Witam po dość długiej przerwie. Od ostatniej wizyty, kiedy ktoś tu był minęło sporo czasu. Chciałbym trochę odświeżyć temat, bo od tamtego pory sporo się zmieniło. W miarę możliwości będę próbował przedstawić Wam zmiany. Kilka mniej aktualnych zdjęć
Jak temat spotka się z zainteresowaniem, to dam zdjęcia z małej "stłuczki" po której cały tył był do remontu.
Właśnie nie. Fotel jest sztywny, dodatkowo od początku, nie wiem jak w Twojej Scani, ale u Nas był on nisko osadzony. Po prawej stronie w nogach często wozimy pasy, zawiesia od dźwigu, więc jazda nie należała do wygodnych. Wymontowaliśmy fotel i dobraliśmy dwa kształtowniki o przekroju kwadratu i podnieśliśmy fotel. Jazda jest o wiele przyjemniejsza.
A jak jest u Ciebie?
Właśnie nie. Fotel jest sztywny, dodatkowo od początku, nie wiem jak w Twojej Scani, ale u Nas był on nisko osadzony. Po prawej stronie w nogach często wozimy pasy, zawiesia od dźwigu, więc jazda nie należała do wygodnych. Wymontowaliśmy fotel i dobraliśmy dwa kształtowniki o przekroju kwadratu i podnieśliśmy fotel. Jazda jest o wiele przyjemniejsza.
A jak jest u Ciebie?
W naszej Scani (tej z avataru) niestety tylko kierowcy był pneumatyczny,pasażera również sztywny jednak z możliwością regulacji ( oparcie i przesuwanie przód i tył)...Nie powiem bo się jeździło,ale jednak po dłuższej jeździe trochę mnie wszystko bolało...Co do Twojego fotela bardzo dobry pomysł..W naszej w zasadzie po prawej stronie zamiast pasów była butla gazowa,kanister..Generalnie bardzo przyjemne autka,nasza miała co ciągnąć ale dawała radę...Ile masz ładowności wbite w dowodzie ? Pozdrawiam
Dodam że jeździłem taką w wersji z dwoma pneumatami i z kabiną na poduszkach...Zupełnie inna jazda,pełen komfort...
Widziałem Cię ostatnio za kółkiem, ale kiedy - zabij mnie - nie pamiętam. Fura dobrze wygląda z odmalowaną paką i "nowym" tyłem. Pokaż mi tu szybko tę stłuczkę
_________________ Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.
W dowodzie wbite jest 10 t, zostało tak przebite z dowodu z Francji gdzie była jej pierwsza rejestracja.
Cytuj:
Widziałem Cię ostatnio za kółkiem, ale kiedy - zabij mnie - nie pamiętam. Fura dobrze wygląda z odmalowaną paką i "nowym" tyłem. Pokaż mi tu szybko tę stłuczkę
Miło słyszeć Kiedy tylko jest czas to wyganiam ojca na prawe siedzenie. A no udało się w końcu odrestaurować ten tył, rama była malowana, felgi, burty też zostały odświeżone, no i sklejka na pace. Dzisiaj nie mam czasu, może jutro się uda
No nareszcie coś odświeżyłeś. Auto jak na swój wiek prezentuje się bardzo ładnie. Nie myśleliście, aby odmalować całą pakę na czerwono ? Bo widzę, że lakier powoli zaczyna odpadać. Tak jak napisał Bajzel również widuję Cię bardzo często za `fajerą` . Wołam na radiu, mrygać długimi ale co tam. Zajęty jazdą. Powodzenia i czekam na kolejne zdjęcia.
Nie myśleliście, aby odmalować całą pakę na czerwono ?
Ja tam nie wiem czy Paweł taki ładny, ale jak oderwiesz od niego wzrok jak się mijacie to zobaczysz, że paka w nowym lakierze już od jakiegoś czasu
_________________ Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 130 gości