GG: 0
Samochód: man
Witam. W moim manie ubywa płynu chłodzacego tak ok 4l. na 1000km nie wiem gdzie on ginie bo auto pracuje jak sie nalezy nie idzie płyn w olej porostu jest wszystko ok tylko ubywa płynu jezeli ktos moze pomoc to bylbym wdzieczny
Po pierwsze to należy napisać w jakim Manie tego płynu ubywa. Jeżeli takie wycieki które nie wiadomo gdzie idą zatykacie środkami do chłodnic to zobaczymy w lecie jak zaczną się grzać te samochody bo każdy taki środek zmniejsza przepływ w układzie chłodniczym co ma związek z jego efektywnością a poza tym to jest tylko metoda doraźna.
Możliwe ,że któraś opaska puszcza tylko wentylator to rozrzuca po silniku. Ja dałbym z 1,5 atmosfery do układu chłodniczego najlepiej jakbyś sobie dorobił korek z wentylem zamiast tego zielonego do chłodnicy i nabił powietrze i szukał. Jeśli olej jest czysty( i jego stan nie rośnie) to pozostaje jeszcze możliwość ,że wali płyn do komory spalania albo w układ pneumatyczny ale przy takiej ilość to by już zawory pneumatyczne nie wyrobiły, ale możesz sprawdzić czy w zbiornikach jest pusto a co do komory spalania to już jest loteria tuleja może być przeżarta i wali płyn do środka ale to już jest grzebanie. Sprawdź to co ci najpierw napisałem. A ty masz płyn czy wodę może jak lejesz do pełna to ci po prostu wywala ją bo masz za dużo a ty myślisz że bierze ci płyn a i zobacz jak go odpalisz czy nie wywala właśnie wody przez zbiorniczek to ,świadczyło by o uszkodzonej uszczelce pod głowicą. Pozdrawiam loudero
GG: 0
Samochód: man
Dziekuje za szczegułowa porade postaram sie tak zrobić i dam znac co sie bedzie dzialo bo po za tym ze ubywa plynu to auto bez zarzutu i dlatego to mnie tak nurtuje
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 51 gości