Gdzie znajdę informacje o tym jak zapinać maszyny budowlane i ciągniki siodłowe, itd na platformę? Właśnie kupuję zestaw do przewozu ciągników siodłowych ala platforma i szukam kompetentnych informacji. Poza tym jak dobierać wytrzymałość łańcuchów/pasów i ich ilość do takich zastosowań?
GG: 7415224
Samochód: CATERPILLAR 320 CL ME
Z tego co widziałem i doświadczyłem to do transportu ciągników siodłowych wystarczy go spiąć dwoma łańcuchami, przód i tył, oraz po jednym pasie na każde koło.
Tu masz parę zdjęć z transportu jednego auta.
Tak jak mówi TRANS KASINKA wystarczą 2 łańcuchy oraz 2 pasy
Wozimy takie samochody często i przy takim spięciu samochód nie ma prawa się przemieszczać po platformie
_________________ Mówią na mnie niepoprawny,za arcyzabawny
Nie mam czasu na bycie sławnym.....
Czemu mamy nierówne szanse, kiedy mamy wspólny cel?
No ok - ale to jest zestaw gdzie ciągniki siodłowe wiszą pod kątem - czyli taka specjalna przyczepka + ciężarówka - jak tutaj: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=T649202
Poza tym często chcę ładować większe rzeczy - np wywrotki, czy też maszyny budowlane, kombajny... Czyli z każdej strony łańcuch do ramy + pasy na koła (chyba, że kół nie ma)? Te łańcuchy jaką mają mieć wytrzymałość? No i nie wiem jak na piętrze gdy auto wisi ukosem i nie ma do czego przyczepić łańcucha...
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 0 gości