Regulamin forum

Zasady publikowania pojazdów:

1. Nazwa tematu musi zawierać nazwę pojazdu (np: Scania 124L Topline), dla dwóch samochodów identycznie (np: Scania 124L Topline, MAN TGA XLX).
2. Prezentujemy jedynie pojazdy z homologacją ciężarową i autobusy.
3. Opisujemy pojazd według wzoru:
Marka: -
Model: -
Rok produkcji: -
Przebieg: -
Wyposażenie: -
Zabudowa/Naczepa/Przyczepa: -
Obsługiwane kierunki: -
4. Opis samochodu może zawierać inne informacje, jednak podane w punkcie 3 są obowiązkowe.
5. Prezentacja samochodu musi posiadać minimum 3 zdjęcia opisywanego pojazdu.
6. Zdjęcia muszą być zamieszczone w formie miniaturki, która jednocześnie jest odnośnikiem do pełnowymiarowej fotografii.

Strona 16 z 31 [ Posty: 605 ] Przejdź na stronę Poprzednia 114 15 16 17 1831 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 17 cze 2010, 18:59
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 12544520
Samochód: Volvo FH

Wydaje mi sie ze te czerwone lusterka to wiocha :/

Post Wysłano: 18 cze 2010, 23:51
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Renault Magnum

Cytuj:
Wydaje mi sie ze te czerwone lusterka to wiocha :/
Dobrze, że Ci się tylko wydaje, bo dużo ciężarówek różnych marek ma lakierowane lusterka i dobrze to wygląda. Jedyny mankament takich malowanych lusterek to to, że widać potem rysy od gałęzi itp. Ale wyglądowo lepiej to wygląda na pewno niż takie koloru plastiku.

Oto pokaże jeszcze kilka fotek z prac przy aucie przed zlotem.
Nowe oponki na ciągnącą, przygotowane do malowania napisów :)
Obrazek Obrazek
Tu fotka pomalowanego i założonego tyłu
Obrazek
I przód. Fotka robiona gdzieś koło 2-3 w nocy :P
Obrazek
I jeszcze taka fotka Red Lady pod firanką
Obrazek

A teraz kilka fotek z 17 Trakerskiego Spotkania
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek
To by było na tyle :)

Teraz trochę aktualnych informacji i planów, które chcielibyśmy wykonać do Master Trucka.
Napisy na kołach będę musiał poprawić, bo czerwony zczarniał i teraz jest taki bordowy. Do tego tato był na budowie i lekko przyhaczył niektóre napis z prawej strony.
W AE jak znajdziemy wolną chwilę wymontujemy plastiki, które są poobijane, porysowane, itp. i zawieziemy do malowania, żeby na Master Trucku była "kompletna". Przy okazji ściągania m.in. międzyosiówek do malowania musimy wyciągnić zbiornik bo coś puszcza w miejscu zgrzewania. Do tego jeżeli starczy nam czasu chcielibyśmy założyć obrysówki do AE, bo jako jedyna ma jeszcze starą wersję oświetlenia. (będziemy zakładać tak jak w Red Lady).
W Integrali musimy zaszpachlować i pomalować przedni, prawy narożnik po stłuczce, którą już kiedyś opisywałem.
W nowej Reni musimy założyć szyny na firanki do kabiny.

A co do dalszych planów to nie chcę zapeszać, ale w Hradcu jeżeli się pojawimy to będziecie mieli co podziwiać :)

Post Wysłano: 20 cze 2010, 10:52
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0

Zibi za sterami:
Obrazek

Fotogaleria Danio™

Post Wysłano: 01 lip 2010, 19:05
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 2487564

Widziałem dziś nową Madzie w Czechowicach spaliście chyba bo rolety zasunięte. Często tam jesteście?

Post Wysłano: 01 lip 2010, 19:31

Użytkownik

Użytkownik

GG: 6673959
Samochód: daf xf

zibi a juz macie kierowce na red lady??

a i takie pytanko bo ostatnio mijam na a2 kolo konina bardzo podobno oklejona renie jak wasza nowa tylko ze biala w czerwone paski czy to tez jakis starszy model sygulki.

pozdrawiam i do zobaczycha na MT

Post Wysłano: 03 lip 2010, 0:59
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Widziałem dziś nową Madzie w Czechowicach spaliście chyba bo rolety zasunięte. Często tam jesteście?
W samych Czechowicach nie. My dość często latamy na Fiata do Tych, Fiata do Bielska i do Mikołowa z częściami samochodowymi.
Cytuj:
zibi a juz macie kierowce na red lady??
Jeszcze nie mamy. Związane jest to z tym, że i tak nie miał by czym jeździć, ponieważ na początku stała nowa Renia to tato i dziadek jeździli AE i Red Lady. Teraz rozebrałem AE bo dajemy parę plastików do malowania i wyciągnęliśmy zbiornik bo przepuszcza gdzieś i dziadek lata Red Lady, a tato nową. Jak wszystko w miarę się unormuje to będziemy wybierać z osób które się do nas zgłosiły z pytaniem o pracę.
Cytuj:
a i takie pytanko bo ostatnio mijam na a2 kolo konina bardzo podobno oklejona renie jak wasza nowa tylko ze biala w czerwone paski czy to tez jakis starszy model sygulki.
Tak. Te Renie (bo były 2) kiedyś były od nich. Obecnie już dawno są sprzedane.
Obrazek

Post Wysłano: 03 lip 2010, 10:52
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: MB Atego

A czy auta sygulki miały jeszcze inną nazwę prócz Born To Be Wild?

Bo ostatnio stałem w Małdytach, w środę dokładnie i mignęła mi prawie że tak samo pomalowana Magnumka jak wasza chodzi mi o kolorystykę i wzory, miała napisane również Born To Be Wild i ciągnęła beczkę Lotosu.

Mowa jest srebrem, a milczenie złotem...

Post Wysłano: 03 lip 2010, 10:56
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
A czy auta sygulki miały jeszcze inną nazwę prócz Born To Be Wild?

Bo ostatnio stałem w Małdytach, w środę dokładnie i mignęła mi prawie że tak samo pomalowana Magnumka jak wasza chodzi mi o kolorystykę i wzory, miała napisane również Born To Be Wild i ciągnęła beczkę Lotosu.
Wszystkie stare Dafy 95XF, których już nie ma i wszystkie Magnumki, oprócz tej nowej białej co niedawno została kupiona mają nazwę Born to be Wild.

Post Wysłano: 03 lip 2010, 15:15
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MAN TGX 18.440

W środę widziałem między Opolem a Kluczborkiem drugą Magnumkę od Sygulki. Stała z podniesioną kabiną, gdzieś, u kogoś pod domem.

Post Wysłano: 03 lip 2010, 15:48
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 5824603
Samochód: Nie mam

Witam kolege.

Magnumeczka bardzo ładna, w szczególności podobają mi się malowania napisów na oponach - robią wrażenie.

Teraz moje pytanko. Czy jesteś może w stanie udzielić mi informacji na temat modelu radia, fabrycznie montowanego w tych magnumkach ? Chodzi mi o to , jaki to model :)

Pozdrawiam

Post Wysłano: 03 lip 2010, 16:11
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Renault Premium / Range T

Nooo robi się ładna ta Magnuma. Mi natomiast czerwony kolor napisów na oponach kompletnie nie pasuje, jednak białe są najlepsze.
No i jeszcze ten kołpak na tylnej osi...

Tak to miodzio.

Tiry na tory, pociągi na drogi, tory na traktory, traktory do obory.

Post Wysłano: 04 lip 2010, 2:07
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
W środę widziałem między Opolem a Kluczborkiem drugą Magnumkę od Sygulki. Stała z podniesioną kabiną, gdzieś, u kogoś pod domem.
Jeżeli w Jełowej (na trasie z Opola do Kluczborka) to u nich na "bazie" Jakby Ci to wytłumaczyć plac był tak lekko na łuku drogi?
Cytuj:
Teraz moje pytanko. Czy jesteś może w stanie udzielić mi informacji na temat modelu radia, fabrycznie montowanego w tych magnumkach ? Chodzi mi o to , jaki to model :)

Pozdrawiam
Nie jestem w stanie udzielić Ci takiej informacji. Może gdzieś na instrukcji będzie napisane to poszukam.

Teraz parę aktualnych informacji.
Wszystko nie idzie tak jak miało iść. Na 90% AE nie pojawi się na Master Trucku. Rozebrałem plastiki do malowania, ale okazało się, że trzeba będzie naprawić mocowania. Do tego jeszcze wyciągnęliśmy zbiornik bo przepuszczał i czekamy, aż spawacz będzie miał czas.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Rzeczy, które mieliśmy zrobić:
-Malowanie plastików,
-Naprawa zbiornika
-Założenie nowego zderzaka do tyłu i nowych lamp.
Zobaczymy co z tego wyjdzie. Może po MT ale mam nadzieję, że uda nam się to zrobić.

Teraz Red Lady.
Kiedyś robiłem przymiarki tych "obramówek (ramek)", które chciałem zrobić na aucie. Oto róg maski i fotki jak to wyszło. Ramki z papieru (poglądowe).
Obrazek Obrazek
Obrazek

I Born to be Wild.
Renia wyjeżdża jutro do Francji co jest mi bardzo nie na rękę, ponieważ może nie wrócić do MT. Co do tej Renatki to tak dzisiaj patrząc zastanawiałem się czy lepiej z kangurem, czy bez...
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek
I ze skuterkiem :)
Obrazek Obrazek

Przepraszam za jakość, ale fotki z komórki. Od poniedziałku raczej nie będę miał czasu wchodzić na fora, więc do zobaczenia na MT.

Post Wysłano: 04 lip 2010, 10:02

Użytkownik

Użytkownik

GG: 7602522
Samochód: Volvo.

Lepiej z kangurem ;)
Nie no według mnie zdazy wrocic z Francji :)

Post Wysłano: 04 lip 2010, 10:56
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Lepiej z kangurem ;)
Nie no według mnie zdazy wrocic z Francji :)
Zobaczymy. Celowo jadą w podwójnej, żeby szybciej być we Francji i szybciej wrócić, tylko, że nie ma powrotu. Jakby jechał sam to było by to nie możliwe ponieważ na dojechanie do Grignon potrzebował by 3 dni.

Post Wysłano: 04 lip 2010, 15:35

Użytkownik

Użytkownik

No mi się lepiej podoba z kangurem - tak się wyróżnia :D A co się stało ze zderzakiem w AE że chcecie go wymienić na nowy?? Osobiście w tym wymienił bym tylko lampy na okrągłe :P

Post Wysłano: 04 lip 2010, 16:24
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
No mi się lepiej podoba z kangurem - tak się wyróżnia :D A co się stało ze zderzakiem w AE że chcecie go wymienić na nowy?? Osobiście w tym wymienił bym tylko lampy na okrągłe :P
Zderzak przeszedł już swoje i gdzie nie gdzie zaczyna pękać ta górna część, na której są zamontowane tablice odblaskowe. Chcemy go zamienić albo na taki jak jest, tylko, że nowy, albo na taki jak jest w Born to be Wild, a najlepiej było by jakby był chromowany :) Ale takiego raczej nie będziemy zakładać. No i oczywiście okrągłe lampy by szły do niego.

Post Wysłano: 04 lip 2010, 16:33
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Nowa bez kangura teraz wygląda tak, jakby ktoś zaczął ją tuningować, ale na kangura nie starczyło - polecam założyć go z powrotem :mrgreen:

Post Wysłano: 04 lip 2010, 18:43
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Ale ja nie wiem dlaczego wy już piszecie, żeby go zakładać z powrotem itp. Kangur nie poszedł w odstawkę. Ściągnęliśmy go, żeby mieć dojście do przodu auta.

Post Wysłano: 04 lip 2010, 22:04
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Sam napisałeś że zastanawiasz się czy ma być czy nie, więc radzimy :]

Post Wysłano: 04 lip 2010, 22:38
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Sam napisałeś że zastanawiasz się czy ma być czy nie, więc radzimy :]
No bo się tak zastanawiam tylko :P Wracając z garażu z kluczami tak z daleka przyglądałem się Renii i jakoś tak dziwnie mi na myśl przyszło, że nawet ładnie bez kangura wygląda. Ale ja wierny kangurom (nie we wszystkich autach) ale bardziej tych bez siatek, choć w niektórych autach z siatką ciekawie się prezentują.

Dzisiaj 30 min temu Renia wyjechała do Francji. Gdzieś na wtorek rano będą we Francji. Rozładują się i co dalej. Już od jutra zaczynamy szukać powrotu, żeby udało się zjechać do Master Trucka.

Strona 16 z 31 [ Posty: 605 ] Przejdź na stronę Poprzednia 114 15 16 17 1831 Następna