Strona 1 z 1 [ Posty: 19 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 29 cze 2010, 17:21

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Witam, omyłkowo kupiłem winietę do 3 osi, a powinienem mieć powyżej 3 ponieważ jeżdżę solo + przyczepa dwuosiówka. Łącznie 5 osi. Czy można dokupić jakieś uzupełnienie do tej winiety aby wszystko było ok?

Post Wysłano: 30 cze 2010, 21:58

Użytkownik

Użytkownik

GG: 7354539

A gdzie kupiłeś taką winietę i na jak długo? Kolega miał podobny problem- zakupił winietę roczną na poczcie na mniejszą liczbę osi, nikt nie zwróciłby na to uwagi, gdyby nie spostrzegawczość kasjerki na bramkach autostradowych (musiał zapłacić za przejazd, ze względu na złą winietę).
Sytuację rozwiązał wysyłając pismo do poczty polskiej z wyjaśnieniem sytuacji, winietę wymieniono jednak zastosowano amortyzację.

Post Wysłano: 30 cze 2010, 22:33
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 71830
Samochód: saicento z kratką

Cytuj:
Czy można dokupić jakieś uzupełnienie do tej winiety aby wszystko było ok?
Tak. Powiesz na stacji, że potrzebujesz dodatek-zdrapkę dla idiotów, którzy jak kupują to nie sprawdzają co kupili i ci pani mazakiem dorysuje 2 osie ekstra na winiecie...

Ostatnio zmieniony 02 lip 2010, 0:51 przez Bajzel, łącznie zmieniany 1 raz.
Racja, mądrym posunięciem to nie było, aczkolwiek proszę - zważaj na słowa i nie obrażaj innych uczestników forum, nawet gdy rzecz wydaje się banalna czy wręcz głupia.

Post Wysłano: 01 lip 2010, 19:15

Użytkownik

Użytkownik

Można to jakoś wycofać. Znajomy tak robił jak sprzedawał samochód z winietą roczną, która ważna była jeszcze 8 miesięcy, zwracali mu jakiś tam procent wartości. Wiem, że potrzebne były potwierdzenie zakupu, faktura.

Post Wysłano: 01 lip 2010, 19:57

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1
Samochód: Scania 124L

A ja mam takie pytanie- może głupie, ale zapytam. Ostatnio spotkałem się z takim gościem co ma swój ciągnik+wywrotka i powiedział mi, że na rocznej winiecie można jeździć w soboty i w niedzielę i dotyczy to wszystkich ciężarówek bez względu na to co przewożą. Tłumaczył to tym, że przewoźnicy zaczęli się oburzać, ponieważ płacili za roczne winiety, czyli wszystkie dni w roku a musięli stać przez weekend co daję sporo dni straconych w ciągu całego roku. Oczywiścię chodzi tu tylko o weekendy a nie o zakazy np w upalne dni, albo święta. Czy to co mi powiedział to prawda?

Post Wysłano: 01 lip 2010, 20:58
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
A ja mam takie pytanie- może głupie, ale zapytam. Ostatnio spotkałem się z takim gościem co ma swój ciągnik+wywrotka i powiedział mi, że na rocznej winiecie można jeździć w soboty i w niedzielę i dotyczy to wszystkich ciężarówek bez względu na to co przewożą. Tłumaczył to tym, że przewoźnicy zaczęli się oburzać, ponieważ płacili za roczne winiety, czyli wszystkie dni w roku a musięli stać przez weekend co daję sporo dni straconych w ciągu całego roku. Oczywiścię chodzi tu tylko o weekendy a nie o zakazy np w upalne dni, albo święta. Czy to co mi powiedział to prawda?
TO SZCZERA PRAWDA. Wystarczy tylko wtedy jak kierowca założy plastikowe zęby Draculi i rozbierze się od pasa w górę i zaśpiewa międzynarodówkę od tyłu...

pamiętaj tylko, ze w upalne dni kierowca ma obowiązek przed zjazdem na bazę wypić 5 litrów wody destylowanej...

Post Wysłano: 01 lip 2010, 21:17

Użytkownik

Użytkownik

GG: 7354539

Cytuj:
na rocznej winiecie można jeździć w soboty i w niedzielę i dotyczy to wszystkich ciężarówek bez względu na to co przewożą. Tłumaczył to tym, że przewoźnicy zaczęli się oburzać, ponieważ płacili za roczne winiety, czyli wszystkie dni w roku a musięli stać przez weekend co daję sporo dni straconych w ciągu całego roku. Oczywiścię chodzi tu tylko o weekendy a nie o zakazy np w upalne dni, albo święta. Czy to co mi powiedział to prawda?
Nieprawda, odpowiedź na Twoje pytanie znajdziesz w Rozporządzeniu Ministra Transportu (Dz. U. z 2007, Nr 147, poz. 1040).
treść: http://static1.money.pl/d/akty_prawne/p ... 471040.pdf
czyli, jeździć mogą auta wyłączone z zakazu (np. przewożące żywność) oraz te, które powracają do domu z zagranicy ale warunkiem jest posiadanie rocznej winiety.

Post Wysłano: 01 lip 2010, 21:41

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Cytuj:
TO SZCZERA PRAWDA. Wystarczy tylko wtedy jak kierowca założy plastikowe zęby Draculi i rozbierze się od pasa w górę i zaśpiewa międzynarodówkę od tyłu...

pamiętaj tylko, ze w upalne dni kierowca ma obowiązek przed zjazdem na bazę wypić 5 litrów wody destylowanej...
czytam te twoje bezsensowne komentarze od jakiegoś czasu i aż mi się nie dobrze robi, po co piszesz takie głupoty? Nie pomagasz jak ktoś czegoś nie wie, tylko piszesz te bzdury.

Post Wysłano: 01 lip 2010, 21:54
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
czytam te twoje bezsensowne komentarze od jakiegoś czasu i aż mi się nie dobrze robi, po co piszesz takie głupoty? Nie pomagasz jak ktoś czegoś nie wie, tylko piszesz te bzdury.
Masz przynajmniej trzy wyjścia:

1) zwymiotować
2) kliknąć ikonkę "raportuj ten post" Obrazek <= click!
3) olać

Nie pomagam. Kawał ze mnie chama i mendy. Tak mnie rodzice wychowali.
Na dobrą sprawę mógłbym być "człowiekiem".
Mógłbym mu nawet odpisać...

Ty tak byś zrobił, bo tez jesteś debilem. Nie obraź się. To było pisane pod kątem jednostki chorobowej (patrz: debilizm), nie złośliwości.
Takie pytania może zadawać co najwyżej 12-letni miłośnik Tirów, nie kierowca.
Pytanie więc uznałem za śmieszne i niepotrzebne (nie na miejscu).

Biorąc problem na warsztat: szef mi daje np 150zł na winietę tygodniową. Ja kupuję złą....O czym to świadczy? O debilizmie...
Byłem na tyle ślepy, ze nie sprawdziłem jaką winietę kupiłem... NAPAD!

Nicek90, Szefie.... Zwalczaj trzeźwo myślących realistów, takich jak ja...
PS Szefie... NIE z przymiotnikami piszemy łącznie.... reedukuj się...

Post Wysłano: 02 lip 2010, 0:14
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Cytuj:
Masz przynajmniej trzy wyjścia:

1) zwymiotować
2) kliknąć ikonkę "raportuj ten post" Obrazek <= click!
3) olać

Nie pomagam. Kawał ze mnie chama i mendy. Tak mnie rodzice wychowali.
Na dobrą sprawę mógłbym być "człowiekiem".
Mógłbym mu nawet odpisać...

Ty tak byś zrobił, bo tez jesteś debilem. Nie obraź się. To było pisane pod kątem jednostki chorobowej (patrz: debilizm), nie złośliwości.
Takie pytania może zadawać co najwyżej 12-letni miłośnik Tirów, nie kierowca.
Pytanie więc uznałem za śmieszne i niepotrzebne (nie na miejscu).

Biorąc problem na warsztat: szef mi daje np 150zł na winietę tygodniową. Ja kupuję złą....O czym to świadczy? O debilizmie...
Byłem na tyle ślepy, ze nie sprawdziłem jaką winietę kupiłem... NAPAD!

Nicek90, Szefie.... Zwalczaj trzeźwo myślących realistów, takich jak ja...
PS Szefie... NIE z przymiotnikami piszemy łącznie.... reedukuj się...
zgadzam się z Tobą

Post Wysłano: 02 lip 2010, 12:51

Użytkownik

Użytkownik

Ja również jestem tego zdania, że pytania były banalne, :roll: tylko jak nie pomagasz to czemu nie stosujesz się do pkt.3 który mi przytoczyłeś a mianowicie olać, takimi tekstami robi się OT. tyle z mojej strony. pozdrawiam :)

Post Wysłano: 03 lip 2010, 13:34

Użytkownik

Użytkownik

Kolego krcr, myślę że to forum jest stworzone po to żeby sobie pomagać, a nie robić złośliwości. Ale ty widocznie już wszystkie rozumy pozjadałeś i jesteś najmądrzejszy więc możesz się mądrzyć i naśmiewać. Zobaczymy jak ty kiedyś będziesz w biedzie prosił o pomoc albo radę. Mam nadzieję że wtedy też ktoś Ci wypnie tyłek do pocałowania Mądralo. Narazie

Post Wysłano: 04 lip 2010, 0:32
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Kolego krcr, myślę że to forum jest stworzone po to żeby sobie pomagać, a nie robić złośliwości. Ale ty widocznie już wszystkie rozumy pozjadałeś i jesteś najmądrzejszy więc możesz się mądrzyć i naśmiewać. Zobaczymy jak ty kiedyś będziesz w biedzie prosił o pomoc albo radę. Mam nadzieję że wtedy też ktoś Ci wypnie tyłek do pocałowania Mądralo. Narazie
Misiu...ja 3 razy sprawdzam czy dobrą winietę kupiłem (a jeżdżę na dobówkach i tygodniówkach max). to ze jesteś upośledzony, to już Twoja wina...

Post Wysłano: 04 lip 2010, 11:57

Użytkownik

Użytkownik

Ja nie mówiłem tylko o winietach. Kiedyś możesz potrzebować pomocy w innej dziedzinie, w której nie jesteś takim "specem". Każdemu w życiu zdarzają się pomyłki, ale ty tego nie zrozumiesz dopóki sam się nie przejedziesz i ktoś cie nie oleje.
Widzę że jesteś mocny w gębie zza ekranu monitora. Jak chcesz możemy się spotkać na żywo, zobaczymy czy wtedy też będziesz wyzywał, a jak nie to idź sobie na czat na interie wyzywaj ludzi

Post Wysłano: 04 lip 2010, 14:09
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6032020

I znów ta sama śpiewka.. Może zaczniemy organizować ustawki?

Post Wysłano: 04 lip 2010, 14:10

Użytkownik

Użytkownik

GG: 12345722

Cytuj:
Może zaczniemy organizować ustawki?
Zapraszamy na MasterTruck i inne, podobne. :mrgreen:

Post Wysłano: 04 lip 2010, 17:33
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Widzę że jesteś mocny w gębie zza ekranu monitora. Jak chcesz możemy się spotkać na żywo, zobaczymy czy wtedy też będziesz wyzywał, a jak nie to idź sobie na czat na interie wyzywaj ludzi
Misiu, zamiast się napinać byś przyjął pokutę i od tej pory uwazal na to, co kupujesz...

Daj maila do szefa, to napiszę kogo zatrudnił...
Nie napiszę tu tego bo pewne osoby spod znaku dekla i wody sodowej częstuje warnami za to :)

Post Wysłano: 04 lip 2010, 20:41

Użytkownik

Użytkownik

Kolego, nie napinam się, po prostu zaproponowałem Ci spotkanie. Skoro na forum jesteś taki mądry i myślisz że możesz ludzi obrażać...Założę się że masz za mało w majtkach żeby się na żywo spotkać, ale co tam. Pokutę przyjąłem ale tobie nic do tego, spowiednikiem moim nie jesteś.

Post Wysłano: 04 lip 2010, 20:57

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: .:DAF XF:.

Weście już skończcie tą denną rozmowę, kupiłeś złą to sobie kup drugą dobrą i skończ z krcr pisać bo to sensu nie ma,krcr ma rację i taka jest prawda jaką on piszę, nie chce mi się przytaczać,przeżywasz jak małpa okres :roll: :evil:Proponuję moderatorom zamknąć ten temat bo jak widać wątpliwości autora tematu zostały rozwiane a teraz to się zaczyna robić w tym temacie nabijanie niepotrzebnych postów, i kłócenie się niepotrzebnie :/

Strona 1 z 1 [ Posty: 19 ]