Strona 31 z 88 [ Posty: 1744 ] Przejdź na stronę Poprzednia 129 30 31 32 3388 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 20 cze 2010, 12:00
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Tak odnośnie kontenerów pod plandeką...

Obrazek

Post Wysłano: 20 cze 2010, 12:26
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE

Firma KRONE swego czasu wprowadziła do produkcji naczepy firanki przystosowane do transportu kontenerów, podobne do tej z zdjęcia. Obie naczepy mają podobny system suwania plandeki wraz z tylnymi drzwiami

Filmy z tras

Post Wysłano: 20 cze 2010, 12:33
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 32844623

Cytuj:
Firma KRONE swego czasu wprowadziła do produkcji naczepy firanki przystosowane do transportu kontenerów, podobne do tej z zdjęcia.
Dokładnie to model Profi Liner Open Box - zabiera 1x20', 2x20' lub 1x40'. :wink:

Post Wysłano: 22 cze 2010, 21:49

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: Scania R 420

Cytuj:
Cytuj:
Ciężkie czasy nadchodzą dla ,,kontenerowców"... Ruskie wzięły się za transport kontenerów ( a dokładnie Sovtransavto) :evil: Wczoraj przejeżdżając na rowerze widziałem na obwodnicy Sochaczewa 3 zestawy- zielony Man XLX z podkontenerówką Koegel...
No i co z tego, kontenery z Niemiec czy Polski też jeżdżą na wschód. Widziałeś kiedyś jak Turcy czy Ukraińcy wiozą kontenery pod plandeką :?:
Dla mnie to i na furmance mogą te kontenery wozić :lol: Chodziło mi o to, że z robotą nie jest zawsze za wesoło, a tu doszła ,,konkurencja". Kolego śmigasz na kontenerach i podejrzewam, że mając propozycję jazdy na wschód za dobre pieniądze byś skorzystał tak samo jak większość kierowców. W sumie co to za przyjemność stać kilka dni w Hamburgu w oczekiwaniu na puszke :wink:
Pozdrawiam

Post Wysłano: 22 cze 2010, 21:52
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE

Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Ciężkie czasy nadchodzą dla ,,kontenerowców"... Ruskie wzięły się za transport kontenerów ( a dokładnie Sovtransavto) :evil: Wczoraj przejeżdżając na rowerze widziałem na obwodnicy Sochaczewa 3 zestawy- zielony Man XLX z podkontenerówką Koegel...
No i co z tego, kontenery z Niemiec czy Polski też jeżdżą na wschód. Widziałeś kiedyś jak Turcy czy Ukraińcy wiozą kontenery pod plandeką :?:
Dla mnie to i na furmance mogą te kontenery wozić :lol: Chodziło mi o to, że z robotą nie jest zawsze za wesoło, a tu doszła ,,konkurencja". Kolego śmigasz na kontenerach i podejrzewam, że mając propozycję jazdy na wschód za dobre pieniądze byś skorzystał tak samo jak większość kierowców. W sumie co to za przyjemność stać kilka dni w Hamburgu w oczekiwaniu na puszke :wink:
Pozdrawiam
Tak się składa że sam jeżdzę na kontenerach na wschód, ostatnio byłem w Petersburgu :wink:

Filmy z tras

Post Wysłano: 23 cze 2010, 18:16

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: MAN TGA 530 XXL

W dniach 15-17 czerwca 2010 r. na terenie Trójmiasta inspektorzy transportu drogowego wspólnie funkcjonariuszami Straży Granicznej oraz Policji przeprowadzili działania ukierunkowane na kontrolę masy i nacisków osi pojazdów przewożących kontenery.
Rekordowe wartości odnotował pojazd przewożący dwa konterey 20 stopowe zatrzymany w dniu 15 czerwca na Estakadzie Kwiatkowskiego w Gdyni. W wyniku ważenia stwierdzono, że nacisk pojedynczej osi napędowej przekroczony jest ponad 100 % i wynosi 16.61 tony.
Ponadto stwierdzono, że rzeczywista masa całkowita pojazdu wyniosła 55.52 t co stanowi przekroczenie o ponad 15,5 t oraz przekroczenie nacisków składowych potrójnej osi naczepy o ponad 9 ton. Stwierdzone naruszenia zagrożone są karą pieniężną w wysokości 53.000 zł.

Artykuł z etransport.pl

Post Wysłano: 23 cze 2010, 22:11
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 5718619
Samochód: Scania R560 6x4

Cytuj:
W dniach 15-17 czerwca 2010 r. na terenie Trójmiasta inspektorzy transportu drogowego wspólnie funkcjonariuszami Straży Granicznej oraz Policji przeprowadzili działania ukierunkowane na kontrolę masy i nacisków osi pojazdów przewożących kontenery.
Rekordowe wartości odnotował pojazd przewożący dwa konterey 20 stopowe zatrzymany w dniu 15 czerwca na Estakadzie Kwiatkowskiego w Gdyni. W wyniku ważenia stwierdzono, że nacisk pojedynczej osi napędowej przekroczony jest ponad 100 % i wynosi 16.61 tony.
Ponadto stwierdzono, że rzeczywista masa całkowita pojazdu wyniosła 55.52 t co stanowi przekroczenie o ponad 15,5 t oraz przekroczenie nacisków składowych potrójnej osi naczepy o ponad 9 ton. Stwierdzone naruszenia zagrożone są karą pieniężną w wysokości 53.000 zł.

Artykuł z etransport.pl

Krótko mówiąc był to jedynie jeden z wielu przypadków... ale cóż chcąc coś zarobić czasami trzeba i dwa ciężkie tematy wozić...

Post Wysłano: 23 cze 2010, 22:27
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Renault Premium / Range T

Są pewne rzeczy, o których się "głośno" nie mówi, ale kto woził kontenery ten wie, że żółtki walą kilogramy z księżyca... W sumie nie tylko oni.

Tiry na tory, pociągi na drogi, tory na traktory, traktory do obory.

Post Wysłano: 23 cze 2010, 23:14
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
W sumie co to za przyjemność stać kilka dni w Hamburgu w oczekiwaniu na puszke :wink:
Pozdrawiam
To chyba sam tak stoisz. :idea: Nie zdarzyło mi się nawet doby. Zazwyczaj jeszcze nie zdam pustej a już wiem co będę pobierał.

Post Wysłano: 24 cze 2010, 12:28

Użytkownik

Użytkownik

GG: 2045416

No to widzę że Inter teraz zabrał się za kontenery.. Skoro tak powiadasz ze że stoisz i nie czekasz.. Przyjedzie zima to zobaczysz jak się stoi..

Post Wysłano: 24 cze 2010, 12:42
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
No to widzę że Inter teraz zabrał się za kontenery.. Skoro tak powiadasz ze że stoisz i nie czekasz.. Przyjedzie zima to zobaczysz jak się stoi..

Czekam z niecierpliwością.

Post Wysłano: 24 cze 2010, 13:38

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Cytuj:
W sumie co to za przyjemność stać kilka dni w Hamburgu w oczekiwaniu na puszke :wink:
Pozdrawiam
To chyba sam tak stoisz. :idea: Nie zdarzyło mi się nawet doby. Zazwyczaj jeszcze nie zdam pustej a już wiem co będę pobierał.
Będąc w Hamburgu pogadaj z chłopakami z Sochaczewa czy z BFC Szczecin jak rok temu w wakacje czekali po kilka dni, nawet tydzień na kontener. Zdarzały się nawet takie przypadki, że chłopaki zostawiali samochody w HH i do domu okazjami wracali. Jak jest robota to jest dobrze, jedziesz, zdajesz, pobierasz i wracasz. A jak nie ma roboty to czekasz i stoisz.

Post Wysłano: 24 cze 2010, 20:29
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Będąc w Hamburgu pogadaj z chłopakami z Sochaczewa czy z BFC Szczecin jak rok temu w wakacje czekali po kilka dni, nawet tydzień na kontener. Zdarzały się nawet takie przypadki, że chłopaki zostawiali samochody w HH i do domu okazjami wracali. Jak jest robota to jest dobrze, jedziesz, zdajesz, pobierasz i wracasz. A jak nie ma roboty to czekasz i stoisz.
Jak chłopaki z Sochaczewa polegają na kontaktach "firmowych" to się nie dziwię, że po tydzień czekają i wcale im nie zazdroszczę. Ktoś ma w spedycji znajomości, bądź jego spedytor ma w HH to nie będzie czekał więcej niż 24h.

Prawdą jest to co piszesz, znam takich co wracali do domu, znam takich co czekali 5dni, tydzień, ale to nie reguła...

Tutaj mamy jeden zestaw z Sochaczewa:
Obrazek

(c) Regan

Coś co najbardziej mi się podoba na "puszkach", szczególnie na stałych trasach jak się jeździ, to to że prawie wszyscy kierowcy się znają. Miłe gesty są normą, co tym bardziej cieszy.

Post Wysłano: 24 cze 2010, 20:40

Użytkownik

Użytkownik

Ciekawy zestaw z firmy "Drajwer" z Kościerzyny :
Obrazek

Post Wysłano: 24 cze 2010, 21:23
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 5718619
Samochód: Scania R560 6x4

Cytuj:
Są pewne rzeczy, o których się "głośno" nie mówi, ale kto woził kontenery ten wie, że żółtki walą kilogramy z księżyca... W sumie nie tylko oni.
Prosty przykład marmury w 20stkach :wink: Załadujesz dwa takie i możesz sobie powajchować na obwodnicy Trójmiasta :mrgreen:

Post Wysłano: 24 cze 2010, 21:47

Użytkownik

Użytkownik

Jak nie ma roboty to stoją wszyscy. Bez względu pod jaką spedycją jeździsz
Cytuj:
Tutaj mamy jeden zestaw z Sochaczewa:
Obrazek

(c) Regan
Akurat kolego żeś uchwycił Scanie z firmy w której śmiga mój ojczulek :wink:

Post Wysłano: 24 cze 2010, 22:15
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Cytuj:
Prosty przykład marmury w 20stkach :wink: Załadujesz dwa takie i możesz sobie powajchować na obwodnicy Trójmiasta :mrgreen:
Tja, marmury, też swoje ważą. Żółtki są posrani, walą tyle towaru do kontenera, albo niewiele a takiej wagi, że idzie z paputków wyskoczyć. Najcięższy ładunek jaki wieźliśmy to drewniane płyty akrylowe, takie cholerstwo giętkie, do produkcji mebli okrętowych. To g**** tyle ważyło, że samego ładunku razem z puchą wyszło nam ok. 30t. Całą drogę myślałem, co to może być "Akryl Pletten", dowiedziałem się jak drzwi otworzyłem. Potem mi w biurze wytłumaczyli co to i do czego. W życiu bym nie pomyślał, że to tyle waży.
Cytuj:
Jak nie ma roboty to stoją wszyscy. Bez względu pod jaką spedycją jeździsz
Ja twierdzę inaczej, ale nie jeździłem z Sochaczewem ;)
Jeśli to nie tajemnica, w jakiej spedycji w HH śmigacie? Stała jedna, czy skoki?
Cytuj:
Akurat kolego żeś uchwycił Scanie z firmy w której śmiga mój ojczulek
To akurat nie ja, tylko Regan ;)

Post Wysłano: 14 lip 2010, 18:51

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: scania 124l 470

trans sped sochaczew pan bartosiak się kłania ;D

Post Wysłano: 22 lip 2010, 18:28
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 32844623

Panowie od kontenerów, szukam informacji na temat tych Scanii:

http://www.youtube.com/watch?v=a6UQZxkr0qg

Obrazek
(c) - adi2103

Oprócz tych widziałem jeszcze ze skrzynkami między osiami i bez wydechu na bok - ale też "ryczała" jak reszta. :)

Pozdrawiam, Rafał

Post Wysłano: 22 lip 2010, 22:52
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

to scania z Widyk od pana SZ, znaczek 580 ale to 500, 2x24 a idzie jak burza. Jeździ nia szwager szefa.

Strona 31 z 88 [ Posty: 1744 ] Przejdź na stronę Poprzednia 129 30 31 32 3388 Następna