Dzisiaj z rana zaskoczyła mnie kolejna odpowiedź mailowa ze strony GITD.
Otóż w odpowiedzi na list, jaki przedstawiłem na pierwszej stronie tego tematu, napisałem tak:
Szanowna Pani,
Dziękuję za odpowiedź.
Czy mogłaby się Pani ustosunkować do wypowiedzi Rafała Kochanowskiego (jest to inspektor ITD bodajże w Opolu) w programie Na Osi wyemitowanego na TVN TURBO w ostatnim czasie? Przedstawił on zupełnie odmienne stanowisko w tej sprawie iż osoba, która uzyskała C przed 10 września 2009 i posiada kurs na przewóz rzeczy nie ma ograniczeń wiekowych dotyczących tonażu.
Z poważaniem,
xx
Dzisiaj dostałem odpowiedź:
Cytuj:
Szanowny Panie,
Uprzejmie informuję, iż Pańskie zapytanie zostało przekazane do Opolskiego Wojewódzkiego Inspektoratu Transportu Drogowego. Proszę zatem stamtąd spodziewać odpowiedzi.
Z poważaniem,
Aleksandra Kobylska
Biuro Głównego Inspektora
Główny Inspektorat Transportu Drogowego
Tylko, że udało się już w międzyczasie wyciagnąc od Kochanowskiego swą wersję na piśmie
Poza tym to niestety kolejna instytucja, która jest przecież najwyższym inspektoratem, a niejako zwracają się o pomoc do inspektoratu opolskiego. Czy to nie jest śmieszne?
Może wypadałoby poinformować Panią Aleksandrę, bądź nawet wkleić jej wyjaśnienie Kochanowskiego i prosić o zdecydowane kroki, celem ukazania się rozporządzenia w tej sprawie.
Jednak jeśli mamy czekać następne 3 tygodnie, to mi się odechciewa
Szczerze mówiąc, to rzuciłem ostatnio obecną pracę, robie sobie krótkie wakacje i zdecydowałem, że przestanę się ceregielić i poszukam pracy na ciężarówce. Mam na oku pewną dystrybucje, gdzie przyjmują młodych kierowców, a praca jest w porządku.