Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 02 sie 2010, 15:16

Użytkownik

Użytkownik

Witam.
Mam taki problem, prosze o poważne odpowiedzi.
Jutro mój obecny kierowca nie może jechać. Mam kierowcę innego na jutrzejszy dzień. Jak to formalnie rozwiązać, sprawa z zatrudnieniem? Jeśli wszystko będzie ok ten sam kierowca będziesz następny tydzień tym samochodem jeździł i będzie potrzebne ponowne zatrudnienie.

Z góry dziękuje za normalne odpowiedzi. :wink:

Post Wysłano: 02 sie 2010, 15:24

Umowa zlecenie.

Post Wysłano: 02 sie 2010, 16:26
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 5115038
Samochód: ładny

Umowa o dzieło.

Post Wysłano: 03 sie 2010, 12:45

Użytkownik

Użytkownik

Ja bym polecił umowę na czas wykonania określonej pracy.
Cytuj:
Stosownie do art. 25 § 1 K.p., umowę o pracę zawiera się na czas nieokreślony, na czas określony lub na czas wykonywania określonej pracy. Przepisy dopuszczają również możliwość zawarcia umowy na zastępstwo pracownika w czasie jego usprawiedliwionej nieobecności w pracy, spowodowanej np. chorobą czy urlopem bezpłatnym.

Umowa na czas wykonania określonej pracy w istocie stanowi odmianę umowy na czas określony. Jest również umową terminową, przy czym należy zwrócić uwagę, że zgodnie z art. 30 § 1 pkt 5 K.p. stosunek pracy z takiej umowy ustaje automatycznie, z dniem ukończenia pracy, dla której wykonania ją zawarto. Nie jest tu więc potrzebne składanie żadnych dodatkowych oświadczeń woli.

Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]