Witam
Jestem nowy na forum
Chciałbym abyscie odpowiedzieli na moje pytanko
Mieszkam w miejscowosci w której jest zakaz do 8 t i tu moje pytanie czy gmina pozwoli na załozenie firmy transportowej w tej miejscowosci (transport 24 t)
Ma ktos podobna sytuacje?
_________________ Zyje po to aby wiecznie gnac!
Znajdz prace ,która bedzie twoją pasja ,a nie bedziesz musiał pracować!
Zawsze możesz wystąpić o zezwolenie na przejazd przez zakaz w miejscowości, której mieszkasz. W najgorszym przypadku będziesz musiał zostawiać pojazdy w innym miejscu.
Troche nie rozumiem
Jesli zakladam takowa firme to ci z gminy albo sie zgodza na załozenie (a jak sie zgodza to musza mi udostepnic wjazd do firmy bo to by było idiotctwo)
Jak sie nie zgodza na załozenie przez zakaz wjazdu to co wtedy.
Musze sie przemeldowac tam gdzie nie ma zakazu ?
Przeciez zakladajac firme musze podac siedzibe jak to jest wkoncu ?
Tu raczej małe znaczenie będzie miał zakaz, a bardziej uciażliwość działalności jeszcze chcesz ją prowadzić np w dzielnicy mieszkalnej.
Musisz wystąpić z takim pytaniem do gminy nie do nas.
napisałem maila do gminy i zobaczymy co napisza jak wogole sie odezwia
dzieki grzegorz
Wogole grzeorz widziałes firmy transportowe z siedziba w małem miejscowosci(15tys osob) i pod zakazem
Oczywiście że tak, nawet jak wydadzą Ci pozwolenie to mogą je cofnąć jeżeli sąsiedzi będą się skarżyć na to że działalność jest zbyt uciążliwa dla osiedla mieszkalnego.
A co do firm pod zakazem najbliższym przykładem dla mnie może być eurokran, ulica przy której ma siedzibę jest do 10t rmc, a wszystkie auta swobodnie dojeżdzają.
Firmę możesz mieć umiejscowioną gdziekolwiek. To czy biuro będzie się znajdować na zakazie do 0,5 tony czy w bloku nie ma znaczenia. Nie wiem w czym problem.
Musisz sobie załatwić pozwolenie na dojazd do bazy (czyli m.in. tabliczki o których pisałeś wcześniej), albo bazę dla samochodów w miejscu gdzie zakaz nie obowiązuje. Proste.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 35 gości