GG: 11516920
Samochód: DAF CF 440 Euro 6 Space Cab
Jak w temacie,
Potrzebuję nowego wzoru w którym nie ma punktu, że kierowca ma ukończone 21 lat, bo na starym niestety jest... To co z osobami, które mają KW pełną i nie mają 21 lat? Dostają takie samo jak ci co mają 21 lat?
Proszę o szybką odpowiedź.
_________________ Nie ma lipy, same dęby! DAF XF 105 Super Space Cab - nie ma większego. Lubię Actrosy... Wyprzedzać pod górę
Nie gwarantuje ze to jest dobre ponieważ w internecie takowego nie znalazłem dostępne sa tylko stare wersje. Po zapytaniu inspektora jakie powinienem posiadać przysłał mi takowe i takowe dałem do wypisania pracodawcy. Jak do tej pory mialem tylko kontrole Służby celnej i nie mieli zastrzeżeń
_________________ Marianex podjedź no do przodu bo Grzeniu kiprował będzie
GG: 11516920
Samochód: DAF CF 440 Euro 6 Space Cab
Cytuj:
Nie gwarantuje ze to jest dobre ponieważ w internecie takowego nie znalazłem dostępne sa tylko stare wersje. Po zapytaniu inspektora jakie powinienem posiadać przysłał mi takowe i takowe dałem do wypisania pracodawcy. Jak do tej pory mialem tylko kontrole Służby celnej i nie mieli zastrzeżeń
Wiem wiem ja tylko pokażę pracodawcy to, które mi podesłałeś. Ja mam stare niestety, a chciałbym mieć nowe, żeby w razie draki dymu nie było
_________________ Nie ma lipy, same dęby! DAF XF 105 Super Space Cab - nie ma większego. Lubię Actrosy... Wyprzedzać pod górę
Czyli co jak mam zrobione prawko C, C+E i KW w tym roku, to nie potrzebuje żadnego zaświadczenia, ani umowy o pracę? Tylko normalnie sobie wsiadam i jadę tak?
Umowa o pracę jest dla Ciebie i nigdy nie było obowiązku posiadania jej przy sobie. Obecnie wpis w prawie jazdy mówi o tym, że przeszedłeś K.W. masz badania lekarskie i psychotechniczne więc nie trzeba żadnych zaświadczeń. Co najlepsze nie wszyscy pracodawcy mają tego świadomość i robią wielkie oczy kiedy się ich uświadamia podczas rozmowy kwalifikacyjnej.
Umowa o pracę jest dla Ciebie i nigdy nie było obowiązku posiadania jej przy sobie. Obecnie wpis w prawie jazdy mówi o tym, że przeszedłeś K.W. masz badania lekarskie i psychotechniczne więc nie trzeba żadnych zaświadczeń.
Dokladnie tak. Z tym, ze jezeli wykonujesz przewoz na potrzeby wlasne pracodawcy to musisz posiadac przy sobie swiadectwo zatrudnienia. Najprostszy papierek od pracodawcy ze jestes u niego zatrudniony na umowe o prace bo tylko na takiej umowie mozesz jezdzic na potrzeby wlasne pracodawcy.
W lutym zamierzam ze znajomych pojechać w trasę ( na małe szkolenie ), czyli wystarczy mi samo prawo jazdy z wpisem? Bo mówił, że pogada ze swoim szefem, co by wypisał mi zaświadczenie o zatrudnieniu, żeby w razie kontroli nie było draki. Ale z tego co tu piszecie to wnioskuje, że wkładam swoje tacho i pedał bez żadnego zaświadczenia tak? Samo prawo jazdy starczy w razie kontroli?
Podczas kontroli musisz udokumentować bieżący dzień i 28 dni wstecz więc "pracodawca" będzie Ci musiał wystawić zaświadczenie o nie prowadzeniu wcześniej, albo że prowadziłeś pojazdy do 3,5 t etc. bo inaczej jak udokumentujesz niezbędny okres czasu wstecz?
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 13 gości