1. Nazwa tematu musi zawierać nazwę pojazdu (np: Scania 124L Topline), dla dwóch samochodów identycznie (np: Scania 124L Topline, MAN TGA XLX). 2. Prezentujemy jedynie pojazdy z homologacją ciężarową i autobusy. 3. Opisujemy pojazd według wzoru: Marka: - Model: - Rok produkcji: - Przebieg: - Wyposażenie: - Zabudowa/Naczepa/Przyczepa: - Obsługiwane kierunki: - 4. Opis samochodu może zawierać inne informacje, jednak podane w punkcie 3 są obowiązkowe. 5. Prezentacja samochodu musi posiadać minimum 3 zdjęcia opisywanego pojazdu. 6. Zdjęcia muszą być zamieszczone w formie miniaturki, która jednocześnie jest odnośnikiem do pełnowymiarowej fotografii.
Ile waży pełny zestaw załadowany paletami, ile sam ładunek?
Kurcze, nie pamiętam ile ważyły palety jak się kiedyś woziło... Powiem tylko, że dużo zależy od tego, czy drewno jest mokre czy suche - w wypadku mokrych palet waga może bardzo wzrosnąć, dlatego często widać ciężarówki z otwartymi drzwiami itd., których kierowcy wietrzą ładunek (szczególnie na granicach).
Pełna naczepa mega, palety euro, drewno mokre to waga nawet 17.500 kg. To same palety oczywiście
Waga palet tj.okolo 15t,zalezy jakie rozmiary palet i czy suche no i jak wysoko sie nalozy,ostatnio mialem 4.35m,najgorszy byl wiadukt w Czestochowie ale przeszlo,ograniczenie 4m.
Jakieś dziesięć minutek temu mijałem tą Scanię między Płońskiem a Sochaczewem na DK50, Scania kierowała się w stronę wspomnianego Sochaczewa i ciągnęła tą platformę.
Stara naczepa (burtówka) została zezłomowana, a w zamian za to została kupiona nowa. Marka: Zremb Wrocław Rok produkcji: 2003
Tak od siebie, naczepa jest po firmie Gala Auto.
Dwa zdjęcia firmowego sprzętu
Naczepa jest trochę brudna, ponieważ ostatnio wiozła miał.
Podsumowując, Scania w większości przypadków jeździ z firanką. Burtówka zapinana jest wtedy, gdy ładunek palet przyjmuje postać ponadnormatywną
Tomek targałeś może w tamtym tygodniu cement przez działoszyn ? Bo właśnie taka scania identyko jak Twoja jechała jeśli to ta to na żywo nawet nie tak źle sie prezentuje . Pozdro for SKL
Wczoraj miałem okazję spotkać tą Scanię. Muszę przyznać,że jestem bardzo pozytywnie zaskoczony - auto prezentuje się po prostu świetnie
Podziękowania i pozdrowienia dla Tomka i Szakiego!
No, Szaki, to jeszcze pochwale się na forum - widziana i słyszana w czwartkowy wieczór.
Szkoda, że dzisiaj rano miałem ten wyjazd, złosliwy zbieg okoliczności.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 32 gości