Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 13 sie 2010, 14:16
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Daj sobie spokój, kombinujesz jak koń po górkę!
Nie obraź się, ale żeby jeździć zestawem za 700zł to trzeba mieć nasrane w głowie!
Ja pierwszą wypłatę jaką dostałem to było 3500zł, fakt że w podwójnej obsadzie a wyjazd był na 4tyg, ale nie za 700zł!!!!!!!!!!!!!
Jeżeli nie potrafisz sobie nagrać roboty za przynajmniej godziwe wynagrodzenie to nie pchaj się w to.
Jeżeli już na starcie chcesz pokazać że można z siebie zrobić robola to przyszłość również nie rysuje się w kolorowych barwach.

Post Wysłano: 14 sie 2010, 21:10

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

co z tą umową ??

Post Wysłano: 14 sie 2010, 21:13

Użytkownik

Użytkownik

igoR84- łatwo Ci mówić , a Tobie kto załatwił prace jako kierowca tata , brat czy kolega ??

Post Wysłano: 15 sie 2010, 0:44
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
igoR84- łatwo Ci mówić , a Tobie kto załatwił prace jako kierowca tata , brat czy kolega ??
Dałem ogłoszenie na etransport-cie.
Porobiłem miesiąc, a to już dało możliwość załapania się w następnej firmie itd.
Sprawa wygląda tak, że nie każdy kierowca pasuje do każdej firmy, i nie każda firma pasuje każdemu kierowcy.

Dziś jest tyle firm, że zawsze znajdzie się coś dla ludzi którzy zbyt wiele nie oczekują, ale robić z siebie niewolnika to już żenada, ja bym nie mógł patrzeć w lustro myśląc sobie że dymam na jakiegoś "bosa" za wakacyjną pensję gimnazjalisty za zrywanie wiśni...
Zresztą coś się uparł tak na te TiRY? idź na busa najpierw, tam z reguły wymagania są mniejsze, może poszczęści się w segmencie prawa jazdy kategorii B?

Post Wysłano: 15 sie 2010, 9:23

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
co z tą umową ??
Ty tylko spisujesz umowę z pracodawcą i jedziesz. To on musi zgłosić pracownika w ZUS aby składki odprowadział.

Post Wysłano: 15 sie 2010, 11:20
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Czyli lepiej żeby kolega siedział i nic nie robił i pod koniec miesiąca miał 0zł na koncie? Czy może lepiej te 700zł a ja bym jeszcze się umówił z pracodawcą że dołoży z 1000zł czy 1500zł i tak mu kierowca za darmo wyjdzie.

Odpowiadając na twoje pytanie w tym przypadku oczywiście, że lepiej. Czym innym jest praca 8 godzin w biurze i do domu, a czym innym jako kierowca ciężarówki? No pewnie, chłopak dołoży parę złotych na miesiąc i będzie miał świetne wakacje. Lepiej jak w jakimkolwiek biurze podróży. Myślisz, że ktoś go będzie sponsorował i żywił? Poza tym nie wiem jak to jest z odpowiedzialnością stażysty. Ale nie sądzę, żeby była taka sama jak pełnoprawnego pracownika. A jeżeli jest, to już w ogóle masakra.

Post Wysłano: 17 sie 2010, 13:11

Użytkownik

Użytkownik

igoR84- jazda tirami to było zawsze moje marzenie , to dlaczego mam zaczynać od busów nie ma innej drogi ?? I piszesz , że wystawiłeś ogłoszenie na etransporcie i Cię przyjeli , pewnie też byłeś bez doświadaczenia tak jak ja , a pracodawca dał Ci Tira i od początku prowadziłeś go sam a na miesiąc miałeś 6000 zł . Jak tak to miałeś prawdziwe szczęście .
volvo83- dzięki o się pytałem

Post Wysłano: 31 sie 2010, 23:35
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

tomek0407:

Ja zaczynałem od czegoś mniejszego i wtedy sam bym się zdziwił gdyby w dobrej firmie mnie ktoś przyjął bez doświadczenia na zestawach.

Najpierw na busach potem trochę się "tłukłem" solówkami gdy nabrałem pewnych sił i umiejętności powiedziałem sam sobie, że można dalej

Post Wysłano: 04 wrz 2010, 23:58
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 10984699

Przepraszam że robie OT z tego tematu, ale przy moim pytaniu nie opłaca sie zakładać nowego.
Ile sie czeka na decyzje o przyznaniu kursu z UP, od zakończenia terminu składania wniosków na dany kurs???
Z góry Dziekuje za Odp.

Psychotesty
Kwalifikacja Wstępna

Post Wysłano: 05 wrz 2010, 12:58
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
igoR84- jazda tirami to było zawsze moje marzenie , to dlaczego mam zaczynać od busów nie ma innej drogi ?? I piszesz , że wystawiłeś ogłoszenie na etransporcie i Cię przyjeli , pewnie też byłeś bez doświadaczenia tak jak ja , a pracodawca dał Ci Tira i od początku prowadziłeś go sam a na miesiąc miałeś 6000 zł . Jak tak to miałeś prawdziwe szczęście .
volvo83- dzięki o się pytałem
Pracowałem dlatego że zdecydowałem się od razu po telefonie wyjechać na miesiąc w podwójnej obsadzie, gdzie kursowało się z Hiszpanii na całą UE, praca może nie była zbyt dobrze płatna3500zł stałej pensji plus wyżywienie, ale na początek, który i tak długo nie trwał, ta praca dała mi możliwość u następnego pracodawcy już jazdy samemu, same busy też miały jakieś tam znaczenie.
Jeżeli nie miałeś z tą pracą chociaż styczności jako pasażer (tzw kierowca prawego fotela) co wg mnie daje duże wyobrażenie na temat tej pracy, to możesz mieć naprawdę ciężko. A różnych żałosnych obrazków trochę widziałem, słyszałem wynikających z kompletnej niewiedzy dotyczącej wykonywanej pracy.

"mobile, jechałem 3h zrobiłem 30min przerwy i jechałem 2h ile teraz muszę zrobić przerwy???" :?

Nie chcę Cię oceniać zbyt pochopnie ale widząc jak się do tego zabierasz i za ile chcesz pracować , można stwierdzić że raczej nie wiele o tym wiesz.