Pamiętaj że bierzesz odpowiedzialność za swoje wypowiedzi, dlatego ostrożnie dobieraj słowa uwzględniając fakt, że nie jesteś wystarczająco anonimowy.
Administrator forum, zastrzega sobie prawo do usuwania wątków bądź pojedynczych wypowiedzi, na podstawie art. 14 ust. 1 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną o treści:
„Nie ponosi odpowiedzialności za przechowywane dane ten, kto udostępniając zasoby systemu teleinformatycznego w celu przechowywania danych przez usługobiorcę nie wie o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności, a w razie otrzymania urzędowego zawiadomienia lub uzyskania wiarygodnej wiadomości o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności niezwłocznie uniemożliwi dostęp do tych danych”.
Zakład Produkcji Kruszyw funkcjonuje od 1995 roku.
Zakład posiada własną flote transportową co umożliwia dostawę zakupionych kruszyw w miejsce wskazane przez odbiorcę. ZPK dysponuje ponad 80 jednostkami transportowymi, co pozwala jednorazowo wywieźć z zakładu ponad 1,8 tys. ton kruszyw. Najczęściej można spotkać nasze samochody w "stolicy" gdyż 80% kruszywa jest właśnie tam transportowane. Tabor to przeważnie DAFy XF i SCANIE serii R choć i zdażają się wyjątki takie jak MANy TGA i VOLVA FH tzw. "chińczyki" Naczepy to krutkie wywrotki
aluminiowe samowyładowcze firmy Fe-ber Sp. z o.o. - należącej do grupy Inter Cars S.A.
Ostatnio najwięcej widać Dafów XF95 space cab. Czerwone kabiny, trąby i 2 halogeny na górze. Pod patelniami oczywiście. Robią 2 kursy dziennie do stolicy i wsio. Zarobki do 3000. Ogółem robota dobra, aaaale...nudna
Obroty w ZPK Szumowo w tym roku dużo spadły i jeśli tak dalej pójdzie to zarząd będzie zmuszony zwolnić kilkadziesiąt osób. Nie wiem czy chodzi głównie o kierowców czy innych pracowników.
Wydaje mi się, że mają więcej Volvo niż 4.
Co do roszad w personelu pracowniczym słyszałem podobnie. Zwolnionych ma zostać 30-40 pracowników, kierowców, operatorów, mechaników. Jest to o tyle dziwne, bo wczoraj dowiedziałem się, że na placu firmy znajduje się 10 nowych Daf'ów XF 105 410. Możliwe, że część zestawów zostanie przekazanych do nowej żwirowni pod Suwałkami.
ZPK Szumowo posiada dokładnie 4 Volva o numeracji 39, 40, 41, 42.
Tak, to prawda ze zwolnieniami pracowników tylko niewiadomo jeszcze w jakich ilościach... Ponoć mają zamknąć na dniach żwirownie w Poniatowie gdzie pracuje łącznie około 25 pracowników.
Może ktoś przedstawic obecną sytuację w ZPK, czy są jakieś przyjęcia, zarobki, czy można trzymać samochód blisko domu, bo widzę czasami samochody z ZPK na bazie PKS Ostrołęka.
Trochę ganiają w okolicach Gołdapi, budowa obwodnicy bodajże. Kilka krótkich tras dziennie, wyjazd w poniedziałek, powrót piątek lub sobota, spanie w aucie.
Jeżdżą tam, gdzie jest zapotrzebowanie na piasek, tudzież inne kruszywo, także na budowy, np. obwodnice. Wysyłają "delegacje" z szumowa do żwirowni pod Suwałkami-tygodniowa wyprawa. Z tamtąd wożą na wspomnianą obwodnicę Gołdapi- 4 kursy dziennie. Z Szumowa kursują głownie do Warszawy. Poza tym słyszałem, ze wożą także smołę na drogę pod Różan.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 21 gości