Strona 1 z 1 [ Posty: 5 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 06 paź 2010, 15:55

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Witam,
mam takie pytanie
Juz mam załatwione ze facet użyczy mi certyfikatu
Jakie zaswiadczenie musi byc na uzyczenie certyfikatu kompetencji zawodowych.Chodzi o wzor, bo bylem popytac, ze trzeba miec zaswiadczenie ze on mi uzycza certyfikat
Proszę o odpowiedzi.

Post Wysłano: 06 paź 2010, 17:15

Użytkownik

Użytkownik

Kilka postów pod Twoim znajduję się wątek, który chyba wyjaśni sprawę.

viewtopic.php?f=45&t=19128

Post Wysłano: 06 paź 2010, 20:11

Użytkownik

Użytkownik

ale jak napisac umowe o współpracy certyfikat kompetencji zawodowych

Post Wysłano: 06 paź 2010, 22:55
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Iveco Stralis AT440S43 T/P

Cytuj:
ale jak napisac umowe o współpracy certyfikat kompetencji zawodowych
Normalnie, może byc to np. umowa-zlecenie.
Umowa-zlecenie nr.......

W dniu .... w .... pomiędzy .... z siedzibą w .... zwanym w treści umowy "Zleceniodawcą", w imieniu którego działa ....

a ...., zamieszkałym/łą w ...., zwanym dalej "Zleceniobiorca", zawarto umowę nast. treści:

§1
Zleceniodawca zleca, a Zleceniobiorca przyjmuje do wykonania czynności: specjalista do spraw transportu - osoba zarządzająca transportem.

§2
Rozpoczęcie czynności wymienionych w §1 nastąpi ...., a zakończenie dnia ....

§3
1. Za wykonanie czynności wymienionych w §1 Zleceniodawcza zobowiązuje się zapłacić Zleceniobiorcy wynagrodzenie brutto w wysokości .... zł (złownie: ....)
2. Wynagrodzenie będzie płatne najpóźniej 14 dni po przedłożeniu rachunku przez Zleceniobiorcę.

§4
Zleceniobiorca nie może powierzyć wykonania czynności wymienionych w §1 innym osobom bez pisemnej zgody Zleceniodawcy.

§5
W cywilnych sprawach nieunormowanych niniejszą umową mają zastosowanie przepisy Kodeksu Cywilnego.

§6
Umowa została sporządzona w dwóch jednobrzmiących egzemplarzach, po jednym dla każdej ze Stron.

Zleceniodawca Zleceniobiorca

Płacić można miesięcznie lub za konkretny okres, kwestia dogadania pomiędzy Tobą a osobą z Certyfikatem.
Wszystko. Taką umowę bez przeszkód przyjmie na przykład BOTM.

http://truckmapa.wagaciezka.com - mapa dla ciężarówek

Post Wysłano: 07 paź 2010, 11:57

Użytkownik

Użytkownik

Witam serdecznie mam nadzieję, że dobrze trafiłem i podpowiecie mi co robić. Pracuje jako kierowca międzynarodowy od 5 lat obecnie z żoną planujemy otworzyć własna firme transportową gdzie chce kupic 1 samochód i sam jeżdzić a żona zajeła by sie cała ,,robotą papierkową'' i teraz nie wiem czy na EGZAMIN NA CERTYFIKAT mam iśc ja czy zona? Wiadomo, że trzeba sie do niego poduczyć,niby żona tych pojęcia z prawa szybciej by sie poduczyła u mnie było by gorzej natomiast z zagadnien transportowych ja wiem więcej poprostu z życia jak się jeżdzi, tak myśle żeby na jakis kurs sie zapisać tylko komu łatwiej bedzie zdac egzamin???

Strona 1 z 1 [ Posty: 5 ]