Trochę mnie tu nie było
jakoś tak nie miałem czasu napisać, a później wyszło mi z głowy
Kupiłem w końcu podnośnik jakiego szukałem. Dokładnie taki jak tutaj:
http://www.girmek.se/hispec.php
Mały jest bo ma tylko 10m ale do mojej pracy w zupełności mi wystarcza. Co istotne, kupiłem taki w którym można zmniejszyć rozstaw osi do 80 cm więc wchodzi we wszystkie drzwi i do tego masa 700 kg więc ciągam osobówką a jak trzeba to sam go przepchnę w inne miejsce. Jeden minus to mały wysięg boczny - ok 1,5 metra... ale przy tych gabarytach prawie wszędzie się da podjechać
A teraz kwestia rejestracji... Na komendzie nie potrafili mi odpowiedzieć, więc zapytałem się policjantów którzy stali przy trasie z suszarką
Powiedzieli, że jak ubezpieczyciel wystawi mi OC, to nie trzeba rejestrować. Powiedzieli, żeby dobrze by było założyć oświetlenie.
Tak też zrobiłem. Wykupiłem OC - takie, które jest ważne na drogach (za całe 60 zł), zamontowałem wszystkie światełka (takie jak w normalnej przyczepie) no i latam z tym po drogach. Na razie mnie jeszcze nikt nie kontrolował i nie wiem jaka będzie reakcja, ale w razie czego powołam się na rozmowę z policjantami (byli z mojego rejonu, a nigdzie dalej się raczej nie wybieram).
Pozdrawiam i dziękuję jeszcze raz za cenne podpowiedzi
Szczególnie Gulinowi