Cytuj:
Wie ktoś jak ze spalaniem w tym MPIII bo ostatnio pokazywali tego Mercedesa w telewizji i powiedzieli, że średnie zużycie paliwa z 25t ładunku to 19,8l/100km?
(Test był prowadzony przez 7 dni we Francji)
Uploaded with
ImageShack.us
podobno 410km (połowę zapomnieli zamontować chyba) 1841 2008rok grudzień, aktualnie 215tys km
jeden załadunek, jazda z lotniska w Dusseldorfie do portu w Travemunde, przejazd przez Niemcy w dzień załadowane 12500kg chyba nie najgorzej - to jest moje rekordowo niskie spalanie. Komputer oszukuje o pół litra zawyżając zużycie paliwa w stosunku do tego co wychodzi z obliczeń przy tankowaniu. Niestety średnia z całych kotłów wyszła 29l/100km. -w tym było ciężko i po górach oraz pedał gazu kolo chłodnicy.
mam pytanko odnośnie komunikacji tachografu z zegarami, otóż kiedyś było tak, że przy ostrzeżeniu o przekroczeniu prędkości informował tachograf oraz zapalała się pomarańczowa obwódka na wyświetlaczu oraz informacja, w chwili obecnej mam tylko informację na tachografie - natomiast na wyświetlaczu wskakuje dopiero czerwony błąd przekroczenie prędkości. I pytanie czy Wiecie jak to ponownie uruchomić?