Strona 1 z 1 [ Posty: 3 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 13 paź 2010, 11:19

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Witam. Mam ukończone 24lata. Prawo jazdy kat. C. Przepraszam ale nigdzie nie mogłem znaleść odpowiedzi na moje pytanie. Dowiedziałem się w Urzędzie Pracy że jeśli znajdę sobie pracodawcę który oświadczy że mnie prawdopodobnie zatrudni to UP pokryje koszty tego kursu. Ewentualnie po ukończeniu kursu mam do 3 miesięcy na znalezienie innnego pracodawcy. Moje pytanie jest takie czy ten pracodawca który składa oświadczenie że chce mnie zatrudnić musi posiadać jakąś firmę transportową itd czy to może być również człowiek który prowadzi jakąś działalność gospodarczą typu sklep spożywczy? Drugie pytanie-czy w moim przypadku wystarczy zrobić kwalifikację wstępną przyśpieszoną? Dziękuję za odpowiedzi.

Post Wysłano: 13 paź 2010, 11:31
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 2566184
Samochód: renault

Cytuj:
czy ten pracodawca który składa oświadczenie że chce mnie zatrudnić musi posiadać jakąś firmę transportową itd czy to może być również człowiek który prowadzi jakąś działalność gospodarczą typu sklep spożywczy
oczywiscie ze musi miec firme transportową :D przyniesiesz zaswiadczenie ze zatrudni Ci sklep spozywczy , to napewno Ci nie dadzą z UP tej KW bo tam nie potrzbena jest KW :D
Cytuj:
Drugie pytanie-czy w moim przypadku wystarczy zrobić kwalifikację wstępną przyśpieszoną? Dziękuję za odpowiedzi.
skoro masz 24 to mozesz zrobic KW przyspieszoną jest tansza i mniej czasu na nia stracisz.

Post Wysłano: 13 paź 2010, 23:06

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Cytuj:
Cytuj:
czy ten pracodawca który składa oświadczenie że chce mnie zatrudnić musi posiadać jakąś firmę transportową itd czy to może być również człowiek który prowadzi jakąś działalność gospodarczą typu sklep spożywczy
oczywiscie ze musi miec firme transportową :D przyniesiesz zaswiadczenie ze zatrudni Ci sklep spozywczy , to napewno Ci nie dadzą z UP tej KW bo tam nie potrzbena jest KW :D
Cytuj:
Drugie pytanie-czy w moim przypadku wystarczy zrobić kwalifikację wstępną przyśpieszoną? Dziękuję za odpowiedzi.
skoro masz 24 to mozesz zrobic KW przyspieszoną jest tansza i mniej czasu na nia stracisz.
no niekoniecznie. Moze go zatrudnić sklep spożywczy jako dostawca lub przedstawiciel handlowy. Sklep spozywczy moze potrzebować również kierowcy auta cięzarowego wiec nie potrzebuje firmy transportowej by mieć dofinansowanie

Strona 1 z 1 [ Posty: 3 ]